Ponovno opravljanje izpita
Pogled skozi okno avtomobila
Pogled na voznika

Ponovno opravljanje vozniškega izpita

Vam je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in želite vozniško dovoljenje ponovno pridobiti? Spodaj si preberite postopek za ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja. Glede na razlog zakaj vam je bilo vozniško dovoljenje odvzeto je postopek nato drugačen. Pri nas lahko opravite program dodatnega usposabljanja varne vožnje 

Če vas programu varne vožnje zanima še kaj več, nas pokličite na telefonsko številko 03 42 53 425 ali 051 660 660 oziroma nam pišite na solavoznje@nomago.si.

Kako ponovni pridobiti vozniški izpit?

1
Zdravniški pregled
Oseba mora najprej opraviti kontrolni zdravstveni pregled, na podlagi tega se definira katero dodatno usposabljanje je potrebno,
2
Dodatno usposabljanje
Opraviti morate program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo ali enega izmed rehabilitacijskih programov (odvisno od razloga odvzema). Pridobljeno potrdilo o opravljenem rehabilitacijskem programu ali varni vožnji velja tri mesece.
3
Opravljen tečaj iz teorije
V naši šoli vožnje lahko opravite tečaj CPP. Po opravljenem tečaju se lahko na prisotjni Upravni enoti prijavite na izpit.
4
Praktično usposabljanje
Praktično usposabljanje za voznika opravite z učiteljem vožnje. V naši šoli vožnje lahko izbirate med različnimi termini učenja in učitelji vožnje.
5
Izpitna vožnja
Za opravljanje izpitne vožnje se prijavite na pristojni Upravni enoti. Vozniški izpit opravljate pred komisijo izpitnega centra.
6
Pridobitev vozniškega dovoljenja
Po uspešno opravljenem praktičnem preizkusu, lahko dvignete vozniško dovoljenje na upravni enoti.

Rehabilitacijski program varne vožnje

Pri nas lahko opravite program dodatnega usposabljanja varne vožnje. Namenjen je voznikom, ki so vozili prehitro, prevozili rdečo luč ali so storili kakšen drug prekršek, ki pa ni povezan z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psiho aktivnih zdravil ali snovi. Voznik, ki se zaradi prometnih prekrškov udeleži programa varne vožnje, opravlja tako teoretični kot tudi praktični del. 

Info center

Ali imate dodatna vprašanja glede ponovnega pridobivanja vozniškega izpita? Tu smo, da vam zagotovimo vse potrebne informacije. Preverite odgovore na najbolj pogosta vprašanja.

Voznik, ki se zaradi prometnih prekrškov udeleži programa varne vožnje, opravlja tako teoretični kot tudi praktični del.

Teoretični del obsega 12 pedagoških ur. Izvaja se v obliki predavanj in razprav o nevarnostih pri vožnji, tveganjih v prometu, odgovornosti voznikov in o medsebojnih odnosih med udeleženci v cestnem prometu, ki zelo pomembno vplivajo na varnost.

Praktični del pa obsega 6 pedagoških ur in se izvaja v obliki varne vožnje po poligonu. Voznik se tam spozna s kritičnimi situacijami, ki se mu lahko pripetijo v cestnem prometu.

  • Če vam je kot vozniku izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja po zakonu, ki ureja prekrške, lahko ponovno pridobite novo vozniško dovoljenje po šestih mesecih od izvršitve odločbe. 
  • Če vam je izrečeno prenehanje vozniškega dovoljenja prej kot v dveh letih od ponovne pridobitve vozniškega dovoljenja, pa po enem letu od izvršitve odločbe.

Tistim, ki je bilo izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja zaradi prehitre vožnje, je določeno, da se morajo udeležiti dodatnega programa varne vožnje. Vozniki, ki jim je bilo izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja zaradi alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snov se morajo udeležiti rehabilitacijskega programa.

Program vam določijo na kontrolnem zdravniškem pregledu. Poznamo tri variante programa:

  1. Edukacijske delavnice  (6 šolskih ur teorije)
  2. Psihosocialne delavnice (17 šolskih ur teorije, od tega prva in zadnja ura individualno)
  3. Zdravljenje odvisnosti

Vsi vozniki, ki vam je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, morate v celoti ponovno opraviti postopek usposabljanja za vozniški izpit. Veljaven je edino izpit iz prve pomoči. Kartico o opravljeni prvi pomoči potrebujete pri prijavi na teoretični del vozniškega izpita.

Imate dodatna vprašanja?
Pokličite nas
Imate dodatna vprašanja?
Pokličite nas
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na