IJPP vozovnice

Kaj je IJPP?

IJPP je inovativen sistem javnega prevoza v Sloveniji, ki ponuja integrirano potovanje z javnimi prevozi po celi Sloveniji, ne glede na vrsto prevoza (vlak, medkrajevni avtobus ali mestni avtobus) ali prevoznika. To pomeni, da lahko z IJPP vozovnico znotraj Slovenije prosto prestopaš med različnimi prevoznimi ponudniki!

Subvencionirane IJPP vozovnice – dijaki, študenti in udeleženci izobraževanja odraslih

Od doma do kraja izobraževanja lahko potujete ceneje in ugodneje. Pri Nomago vam omogočamo nakup subvencionirane vozovnice za vse vrste javnega prometa po celi Sloveniji! 

Splošne enotne IJPP vozovnice

Enotna vozovnica IJPP omogoča uporabo avtobusov v medkrajevnem javnem potniškem prometu po vsej Sloveniji in vlakov v regionalnem javnem potniškem prometu. Na voljo so različne vrste vozovnic: enkratna, 3-dnevna, tedenska, mesečna ali letna.

Brezplačna IJPP vozovnica za upokojence in ostale kategorije upravičencev

Brezplačno IJPP vozovnico za območje celotne Slovenije lahko pridobijo osebe, ki niso v delovnem razmerju in spadajo v eno izmed naslednjih skupin: upokojenci, starejši od 65 let, imetniki evropske kartice ugodnosti za invalide ali vojni veterani.

Info center

Preberite si odgovore na najpogostejša vprašanja, ki smo jih izbrali za vas. Če imate kakršnokoli vprašanje, nas kontaktirajte. Z veseljem pomagamo!

IJPP kartica je elektronska čip kartica, ki omogoča uporabo enotne IJPP vozovnice. Kupite jo lahko na prodajnih mestih prevoznika ali pa enostavno kar prek spleta.

Subvencionirane IJPP vozovnice za dijake in študente


Brezplačne vozovnice za upokojence

Vlogo za pridobitev brezplačne vozovnice za upokojence je možno vložiti izključno na prodajnih mestih izvajalcev storitev javnega potniškega prometa.

Poleg vloge morate predložiti osebni dokument, izkaznico vojnega veterana ali evropsko kartico ugodnosti za invalide.

Prenesi vlogo za brezplačno vozovnico >


Ostali uporabniki IJPP

Če niste upravičeni do subvencioniranega ali brezplačnega prevoza, vseeno pa želite izkoristiti prednosti IJPP vozovnic, lahko kartico pridobite na dva načina:

  • Opravite spletni nakup IJPP vozovnice preko naše spletne strani. Označite, da kartice IJPP še nimate. Kartico z naloženo vozovnico vam pošljemo na dom.
  • Na prodajnih mestih prevoznika.Z vidika upravičenca različnih kartic prevoznikov ni razlike (velja samo za subvencionirane vozovnice). Za uporabo enotne vozovnice za namen subvencioniranega prevoza dijakov in študentov je pomembno, da je na kartici nameščena aplikacija, ki omogoča uporabo enotne vozovnice.

Imetniki kartic prevoznikov (Urbana, Nomago, Arriva, SŽ in Marprom), lahko kartice uporabljate v enotnem sistemu subvencioniranih vozovnic, v kolikor je na kartici zapisan logotip IJPP. Vse navedene kartice že imajo nameščeno aplikacijo IJPP, ki omogoča uporabo vozovnic v enotnem sistemu. Imetniki Urbana kartice, ki želite kartico uporabljati v enotnem sistemu, vam IJPP aplikacijo naložijo na kartico izključno na prodajnih mestih prevoznika LPP.

Cenik subvencioniranih vozovnic za dijake in študente

Izbirate lahko med mesečnim zneskom 25,00 EUR ali letnim zneskom 200,00 EUR.

Cenik enotnih IJPP vozovnic

Cenik enotnih IJPP vozovnice lahko preverite na spodnji povezavi.

Izgubljeno kartico prekličete na prodajnem mestu prevoznika, ki vam ob preklicu izdela duplikat izgubljene kartice.

Imaš dodatna vprašanja?
Obišči naš info center
Imaš dodatna vprašanja?
Obišči naš info center
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na