20.02.2024

Kam se potuje aprila?


Še malo pa bo tu april, z njim pa prvi obrisi pomladi in toplih sončnih dni, ko je zimo dokončno že za nami, poletje pa še ni čisto tu. Nič ne prežene spomladanske utrujenosti in nam da dodatne energije kot potovanje, zato točno to priporočamo za aprilske dni. Predstavljamo ti naš jagodni izbor za potovanja v muhastem aprilu!

Amsterdam, Nizozemska 

Nizozemci obožujejo dobro zabavo in dan kraljevega rojstva (27. april) praznujejo po celi državi, ko se vse obarva v tradicionalno oranžno barvo. V tem času je Nizozemska prekrita s čudovitimi barvami, saj ravno takrat cvetijo tulipani. 

Priporočamo ti obisk svetovno znanega parka tulipanov (Keukenhof), ki je odprt cel mesec.


Japonska 

Glavni razlog za obisk Japonske v aprilu (in tudi maju) so sigurno cvetoča drevesa japonskih češenj. Nadvse raznolika, pestra in zelo posebna dežela te bo zagotovo navdušila ob vsakem obisku. Raziskovanje okolice bo potekalo ob prijetnih temperaturah, prijaznimi in ustrežljivimi Japonci ter čudovito pokrajino. 

Vsakodnevno življenje prebivalcev vsebuje številne tradicije, ki pomembno vplivajo na način življenja, predvsem v mističnih svetiščih.


Kreta, Grčija

Pomlad je čudovit čas za obisk grških otokov. Malo število turistov ti omogoča sprostitev na plažah ali pa raziskovanje slikovitih mest in uličic. Kreta velja za najtoplejši otok, kjer ti temperature omogočajo tudi športne aktivnosti. Odlična priložnost pa se ti ponuja tudi za okušanje lokalne kulinarike, saj prebivalci slovijo po proizvodnji svojega vina in sira.Tajska

Na Tajskem boš aprila raziskoval celotno državo s suhim, a tudi bolj toplim vremenom. Tajska ponuja številne plaže, kjer ti ne bo zmanjkalo priložnosti za športno udejstvovanje in raziskovanje. V sredini aprila se odvija tudi največji nacionalni praznik – Songkran festival. 

Priporočamo ti predvsem obisk južnega dela otoka.


Kanarski otoki

April je odličen mesec za obisk Kanarskih otokov – vreme je že prijetno toplo, množice turistov pa še ni. Poleg tega niso predaleč, kar je idealno, če si izven turistične sezone ne moreš privoščiti več kot teden dni dopusta. Bodi pozoren na velikonočni teden – takrat se zna število turistov nekoliko povečati, sicer pa se ti obeta prijeten dopust s kopanjem, sprehodi ob morju in po narodnih parkih.

Smo te že prepričali? Obišči nas v naših poslovalnicah Nomago Travel ali pokliči na 01 431 77 00 in pomagali ti bomo najti idealno destinacijo za aprilski oddih ali za ostale prihajajoče mesece.

Pridruži se naši skupnosti in raziskuj svet

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat tedensko.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na