25.10.2023

Kam se potuje januarja?

Po veselem decembru in neprivlačnem vremenu januar kar kliče po pobegu v tople kraje. Kaj je lahko lepšega, kot odleteti v toplo okolje, kjer te pogrejejo sončni žarki?  

S potovanjem v prvih mesecih leta napolniš baterije ter se vrneš kot prenovljena oseba, ki je pripravljena na nove izzive. Zato smo zate zbrali nekaj predlogov, kam se splača, da te pot zanese v novem letu.  

1. Tenerifi, Kanarski otoki 

Povprečne temperature na največjem izmed Kanarskih otokov se gibljejo okoli 20 stopinj. Vreme je odlično za raziskovanje otoka, saj je v januarju v teh koncih zelo majhna verjetnost dežja. Zagotovo je to prednost, ki jo lahko izkoristiš, ko se odpravljaš na številne pohode in pustolovščine.  

2. Tanzanija 

Januarski obisk Tanzanije ti ponuja odkrivanje divjega življenja, kulture in naravnih lepot. Obisk lahko izkoristiš za zunaj sezonski safari, kjer ob tem času veliko živali ujameš v premiku na drugi del države. Občasni vmesni dež pa je prijetno presenečenje ob višjih temperaturah. Januar je zaradi čudovite pokrajine odličen mesec za obisk in priložnost za čudovite fotografije.  


3. San Jose, Costa Rica  

Mesec januar je v Kostariki glavni mesec sezone, a v nekaterih krajih se lahko malce izogneš gneči. Suha sezona, sončno vreme in povprečno 28 stopinj so le nekaj razlogov zakaj se izplača obiskati to čudovito državo. Poleg tega imaš možnost izkusiti raznovrstne adrenalinske aktivnosti ter naravno biodiverziteto.

4. Fiji 

Vrhunec deževne sezone bi marsikoga prestrašil, a naj te pomirimo – gre za tipičen dež, ki je ponavadi prijetna osvežitev med višjimi temperaturami. Januar je idealen mesec za obisk Fijija v katerikoli izvedbi – družinsko potovanje, oddih s partnerjem ali solo potovanje z nahrbtnikom. 

5. Lima, Peru

Nizka sezona v Limo privabi številne turiste, željne prijetnih temperatur v novem letu. Prijetne temperature in veliko sončnega vremena ti omogočajo, da doživiš pristno izkušnjo v Peruju. Priporočamo ti nastanitev v trendovski četrti Miraflores, kjer je ravno pravšnja oddaljenost od plaže ter centra.  

6. Montego Bay, Jamajka

Četudi glavna sezona tu traja do aprila, se v januarju najdejo kraji, kjer ni tako velike zasedenosti. Tudi temperature so več kot primerne za odkrivanje pokrajine enega najlepših Karibskih otokov. Eden izmed razlogov za obisk Jamajke je sigurno tudi zelo okusna kulinarika.  


7. Brazilija 

Obišči Brazilijo in izkusi vse radosti poletja – prijetne temperature, barvita praznovanja in mnogo destinacij ter kotičkov za raziskovanje. Zaradi same velikosti celotne Brazilije se razlikujejo tudi vremenski pogoji – najdeš lahko tako sneg, kot tudi pravo poletno vzdušje.  

8. Argentina 

Januar je glavni turistični mesec južne Amerike – a sigurno z razlogom. Daljši dnevi, obilo sonca ter najtoplejši mesec v letu privabijo v Argentino turiste iz vsega sveta, ki hrepenijo po edinstveni izkušnji. Obiščeš pa lahko tudi del Patagonije in se podaš na pohodniško raziskovanje.  

9. Tajska 

Tajska ponuja številne različne destinacije – od kaotičnih, turističnih, do tistih bolj umirjenih ter spiritualnih. Začetek novega leta je vsekakor izjemen čas za obisk te obmorske azijske države. Poleg raziskovanja okolice lahko doživiš tudi pristno kitajsko praznovanje novega leta, ki se mora znajti na tvojem »enkrat v življenju – bucket listu«.  


Razmišljaš, da bi po praznikih pobegnil nekam na toplo? Pokliči naše izkušene agente na brezplačno številko 080 47 42 in povprašaj, kam lahko poceni letiš v januarju ali preveri naše cool akcije!

Pridruži se naši skupnosti in raziskuj svet

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat tedensko.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na