05.03.2024

Kam se potuje maja?

Ah, maj … Začne se s prazniki in konča v poletju – kako ga človek ne bi imel rad? Maja se pozna pomlad prevesi v poletje, temperature so prijetne, dnevi vse daljši in sončni. Izkoristiš ga lahko za obisk evropskih prestolnic in za kakšen skok tudi kam dlje.

Botswana, Afrika

V Bocvani se v tem odboju začenja suha sezona, kar pomeni da številne živali iščejo nove prostore naselitve, zato je maj še posebej primer za safarije in ogled živalskega sveta. Številni nacionalni parki ponujajo safarije, ki predstavljajo neverjetno doživetje. Obiščeš lahko tudi Viktorijine slapove, ki se nahajajo na severu države.

Barcelona, Španija

Za marsikoga je Barcelona mesto za žurersko-lenobni vikend, zato je njihov prvi (in edini) cilj plaža in pivo. A Barcelona je veliko več kot to – v očarljivih ozkih ulicah in tlakovanih trgih domujejo raznolika mednarodna kulinarika, številni butični hoteli in dizajnerske konceptualne trgovine.

Bergen, Norveška

Bergen se skriva v objemu sedmih gora, kot tamkajšnji gorski skupini rečejo domačini. Zaradi lesenih hiš, tlakovanih ulic in otočkov zelenja hitro dobiš vtis, da se je čas zavrtel nekaj stoletij nazaj. Naj te to ne preslepi – mesto je zelo mladostno, slovi pa tudi po ulični umetnosti.

Algarve, Portugalska

Pomlad v Algarve ponuja sončno ter toplo vreme, zeleno pokrajino in mnogo športnih aktivnosti. Tu je mogoče doživeti romantične sprehode po plažah, plavanje, hojo v hribe ter številne druge aktivnosti. Območje velja, da ima ene najlepših plaž v celotni Evropi.

New York, Združene države Amerike

Obisk New Yorka, mesta, ki nikoli ne spi, je vsakič prav posebno doživetje. Za lažje raziskovanje New Yorka, ti priporočamo nakup New York pass-a, ki ga lahko dobiš tudi pri nas. 

Odločiš pa se lahko tudi za raziskovanje narodnih parkov v Ameriki, ki jih krasi prelepa pokrajina. Obisk Združenih držav Amerike vedno predstavlja polno vznemirljivih priložnosti za zabavo, raziskovanje in uživanje. Kar 50 zveznih držav ti omogoča, da bo vsakdo našel svoj prostor. 

Obisk v maju zveni odlično, kajne?

Smo te že prepričali? Obišči nas v naših poslovalnicah Nomago Travel ali pokliči na 01 431 77 00 in pomagali ti bomo najti idealno destinacijo prihajajoči oddih.

Pridruži se naši skupnosti in raziskuj svet

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat tedensko.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na