07.07.2023

Ski opening na smučišču Saalbach

Ski opening je na vsakem smučišču pravo, svojevrsto doživetje. Množica smučišč v okolici vsako leto privabi navdušene smučarje na otvoritev zimske sezone. Zakaj pa ravno Saalbach?

10 največje smučišče na svetu ti ponuja res veliko možnosti – pestro je tako dnevno kot tudi nočno dogajanje.

PROGE

Saalbach, z dobrimi 270 km povezanih in vrhunsko urejenih smučarskih prog na 4 smučiščih: Saalbach, Hinterglemm, Leogang in Fieberbrunn. Ravno zato vas ne rabi skrbeti, da bo prevelika gneča na smučiščih in da se boste mogli ves čas izogibati ostalih smučarjev. Tu boste zagotovo našli kotiček zase in uživali v popolnih zavojih. Dodajte še dober sneg, fenomenalne razglede, vrhunsko nastanitev in to je to – recept za idealni smučarski oddih. Idelano je tudi za večjo družbo saj se lahko razdelite v manjše skupine in se kasneje dobite v kočah za kosilo in počitek.

Večina namestitev je blizu smučišča, tako da lahko prismučate direktno do “doma”.

RAVE ON SNOW

V tem času v Saalbachu poteka spektakulani Rave on snow. Gre za posebno doživetje, ki združuje smučanje, elektronsko glasbo in ogromno druženja.

Čez dan so pri različnih kočah ali zgornjih postajah gondol postavljeni odri, kjer se med smučanjem lahko ustaviš, odpneš pancarje, malo spočiješ in uživaš od dogajanju. V večernem času pa se celotni center mesta spremeni v veliko prizorišče z odri.

Tudi, če niste ljubitelj elektronske glasbe, je to prav posebno doživetje – še vedno pa lahko uživate v miru in tišini v svojem apartmaju. Se pa v smučarski sezoni v Saalbachu zvrsti več kot 100 raznolikih dogodkov, ki popestrijo celotno doživetje. Vse to pa povezujejo tudi apres-ski utripi, ki so tu res na visokem nivoju.

APRES SKI

Gre za priljubljeno obliko druženja, ki sledi smučarskemu dnevu in se odvija v smučarskih kočah ali v barih v mestu.

Eden od najbolj poznanih lokalov je Goaßstall, kjer se odvija legendarni Saalbah Hinterglemm apres ski. Lokacija se nahaja malenkost na hribu, zato lahko tja prismučaš ali pa se odpraviš peš.

Lokal razdelijo na notranji in zunanji del. V notranjem se predvaja bolj domača glasba, medtem ko se v zunanjem razvije prava zabava. Glavna posebnost so tematski večeri, kjer lahko prisluhnili različni glasbi.

Poseben apres ski je tudi v lokalu Die Alm 1350, ki se nahaja zelo visoko na smučišču in obenem ponuja tudi krasne proge v okolici. Nižje v dolini pa se nahaja Der Schwarzer, ki ponuja apres ski na odprti terasi.

 

Namig: Pri sebi imejte številko taksija, tako da boste imeli zagotovljen prevoz, v primeru, da se vam zabava malo “zavleče” in zamudite zadnji “ski bus”.


OKOLICA

Smučišče se nahaja v okrožju Zell am See v Salzburgu. Približno 20 km stran od smučišča je znamenito mesto Zell am See, ki ga lahko vidiš tudi iz vrha samega smučišča. Staro mesto ima večje število barov, restavracij in trgovin, kjer lahko poskusiš in tudi kupiš lokalne dobrote. In seveda romantično jezero, ki poskrbi za dodatno prijetno vzdušje.

Tudi za družinski oddih je to odlična priložnost. Smučišče ponuja raznolike proge ter odseke prog, ki so namenjene prav družinam in mlajšim smučarjem. Za tiste prve zavoje pa so na voljo tudi šole smučanja, ki otroke naučijo, kako uživati na snegu.

APARTMAJSKO NASELJE

V apartmajskih naseljih Alpenparks Rehrenberg/Viehofen, Alpenpark Rehrenberg 2, Bachgut imaš na voljo različne apartmaje, ki ti omogočajo kvaliteten počitek in ne prevelike oddaljenosti od smučišča.

V apartmajskih naseljih se nahajajo igralnice, ki ponujajo kotiček za večerno ali popoldansko zabavo ter prostori za vadbo, v kateri lahko opravite še kakšen trening.

Nekateri apartmaji so tudi za 8 oseb, tako da se s prijatelji lahko vsi odpravite na nepozabno zabavo in neponovljiv SKI OPENING!

Pridruži se naši skupnosti in raziskuj svet

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat tedensko.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na