31.05.2023

Zakaj peljati otroke na izlet ob koncu šolskega leta?

Odkrijte prednosti družinskega izleta ob koncu šolskega leta

Počasi se približuje konec šolskega leta in veliko staršev, babic, dedkov se sprašuje, kako otroke nagraditi za trdo delo, ki so ga vložili skozi celo leto. Otroci so se učili, raziskovali, rastli in premagovali ovire, zato je pomembno, da jih nagradimo za njihov trud (ne izključno za dobre ocene). Včasih je dovolj iskrena pohvala za trud in prizadevno delo, verjamemo pa, da bodo otroci veliko bolj veseli sproščenega druženja, med katerim si bodo starši ali najbližji vzeli čas le zanj. 

Eden od idealnih načinov, kako preživeti kvalitetni čas z otrokom, so družinski izleti. Tu je le nekaj prednosti skupnih izletov, ki jih želimo izpostaviti:

Krepitev družinskih vezi

Skupen izlet je odlična priložnost za krepitev družinskih vezi. Otroci namreč hrepenijo po kakovostnem preživljanju časa s starši ali najbližjimi in uživajo v njihovi pozornosti. Izleti so super priložnost, da se umaknemo iz našega vsakdanjega okolja in si vzamemo čas za pogovor, igro in zabavo.

Sprostitev in odklop

Izlet je odlična priložnost tudi za odrasle, da se sprostijo in odpočijejo od vsakodnevnih obveznosti in se popolnoma posvetimo uživanju in preživljanju časa z našimi najbližjimi. Skupno raziskovanje novega okolja prinese novo energijo v odnos.

Otrokovo veselje in zadovoljstvo

Predstavljate si veselje in navdušenje ob novici, da se skupaj odpravljate na izlet. To je priložnost za vse, da se sprostijo, zabavajo in doživijo nekaj novega in hkrati vpliva na splošno zadovoljstvo in samozavest.

Širitev obzorij

Potovanja nas bogatijo in širijo obzorja. Obisk novega kraja, spoznavanje drugih kultur, okušanje drugačne hrane in izkušanje novih aktivnosti omogočajo osebno rast in razvoj. Hkrati spodbuja radovednost, odprtost za nove izkušnje ter spodbuja učenje in razumevanje sveta okoli nas.

Skupni spomini in doživetja

Skupne fotografije, smešne anekdote, pustolovščine in doživetja bodo postali del družinske zgodovine. S skupnimi izleti tako ustvarite trajne spomine in doživetja, ki jih bodo starši in otroci cenili še dolgo časa.

Nepozabna zabava za otroke: najboljše ideje za izlete

Vemo, kako pomembno je, da otrokom omogočimo raznolike in edinstvene izkušnje, ki jih bodo nosili v svojih srcih še dolgo potem. Zato smo pripravili izbor najboljših idej za izlete, ki bodo očarali tako mlade kot malo starejše. S pomočjo naših nasvetov boste lahko ustvarili nepozabne spomine, ki jih boste delili kot družina.

 

1. Vodni parki

Uživajte v razburljivem dnevu v vodnem parku, kjer se otroci lahko zabavajo na toboganih, plavajo v bazenih in uživajo v vodnih atrakcijah. V Evropi je kar nekaj izjemnih vodnih parkov: eden najboljših v Evropi je zagotovo Siam Park (Tenerife Španija), WaterWorld v Cipru, Aqualandia v Španiji … V naši bližini pa so Aquapark Istralandia, Caribe Bay in seveda Terme Čatež.


2. Zabaviščni parki

Obiščite tematski park, kot sta Disneyland ali Legoland, kjer bodo otroci vstopili v čarobni svet pravljic in se zabavali na vožnjah ter srečali svoje najljubše like. Vas zanima kateri so najboljši zabaviščni parki v Evropi? Disneyland v Parizu je na prvem mestu, sledi mu Europa-Park v Nemčiji in PortAventura v Španiji. Najbolj obiskan s strani Slovencev pa je seveda Gardaland!


Nomago namig: Pridite z nami na razburljiv izlet v Gardaland, 
ki je eden najbolj priljubljenih zabaviščnih parkov v naši bližini. Lahko pa se nam pridružite tudi na nepozabnem izletu v München, kjer bomo obiskali izložbo Harry Potter v Münchnu.

3. Interaktivni muzeji

Obiščite interaktiven muzej, ki je prilagojen otrokom, kjer se lahko učijo skozi zabavne dejavnosti in razstave ter raziskujejo različne teme, kot so znanost, umetnost ali zgodovina.

V naši bližini se nahajajo nekateri odlični interaktivni muzeji, ki ponujajo edinstveno izkušnjo učenja in zabave: Tehnični muzej Nikola Tesla (Zagreb, Hrvaška), Muzej iluzij (Zagreb ali Ljubljana) ali Tehnični muzej v Pragi.

 

4. Zoo ali safari park

Obiščite živalski vrt ali safari park, kjer se otroci lahko naučijo o različnih živalskih vrstah, opazujejo živali in uživajo v edinstvenih doživetjih.

Nomago namig: Kje lahko doživite izkušnjo opazovanja živali v njihovem naravnem okolju? Tu je le par predlogov: Parco Natura v ItalijiBadoca Safari Park na Portugalskem ali Bioparc Valencia, ki je znan po svoji inovativni zasnovi, ki posnema naravno okolje živali in omogoča obiskovalcem, da se potopijo v njihov svet.

5. Pustolovski parki

Poiščite pustolovski park s plezalnimi elementi, zipline vožnjami in drugimi adrenalinskimi aktivnostmi, ki bodo otroke navdušile in jim ponudile nepozabne dogodivščine. V Sloveniji imamo kar nekaj pustolovskih parkov: Pustolovski park Betnava, Pustolovski park Krvavec, Pustolovski park Bovec, Adrenalinski park Menina ….

Nomago namig: Iščete več adrenalina? Potem vam svetujemo, da si privoščite adrenalinsko polno dogodivščino in se spustite po kateri od najboljših zipline prog v Evropi: Zipline Omiš (Omiš Hrvaška)Zipline Dolinka (Slovenija)Zipline Grindelwald (Švica) ali  Zipline Stoderzinken (Avstrija).

Ne glede na to, katero destinacijo boste izbrali, vam želimo, da boste na družinskem izletu povezali kot družina in si privoščili trenutke smeha, veselja in nepozabnih doživetij. Dovolite si umik iz vsakdanjega vrveža in se prepustite čarobnosti družinskega izleta.

Pridruži se naši skupnosti in raziskuj svet

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat tedensko.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na