Popotniški forum

3-dnevni izlet iz La Paza v Salar de Uyuni

Dodan 02.02.20 @16:19:31
Piki Banani | Gost | odg. 02.02.2020 @16:19 Prijavi neprimeren komentar
Živjo, aprila jo mahnem v Peru in Bolivijo. Precej imam že dodelan program, me pa zanima ali je že kdo šel iz La Paza do Salarja z busom (letalo je neverjetno drago!). Brala sem, da je varianta bus okrog 21h in se pride dol okrog 7h zjutraj in potem se gre direkt na izlet... Pa če morda kdo ve točno kaj je za videt na teh izletih. Imela bi 3 dni na voljo. Če kdo ve za kakšno dobro agencijo, plizz, bom zelo hvaležna za vsako informacijo... In morda kako je z gretjem v prenočiščih. Berem, da so vsi zmrzovali. Ziher je kakšna varianta z gretjem?! Na letalo bom vzela samo najnujnejše Če ima kdo kakšne info iz prve roke bom zelooo hvaležna! Pika.
danny | Gost | odg. 01.04.2020 @20:08 Prijavi neprimeren komentar
Zdravo! Glede na situacijo ti je to potovanje verjetno padlo v vodo, pa bom vseeno malo poskusil opisati, če bo kdo bral za drugič. Ceste so v Boliviji so v zadnjih letih super posodobili, vsaj kar se tiče linije povezav do La Paza, Uyunija in Villazona na meji. Še enih 5-6 let nazaj so bili nočni avtobusi rahla muka, saj zaradi luknjastih planinskih cest nisi mogel spati. Avtobus La Paz-Uyuni si lahko rezerviraš sama, ker itak vozi redna linija in tu ti bo agencija že nabila nekaj evričev zraven. Pri agencijah je tam tako, da boš se bukirala pri eni agenciji, pol pa vas bodo zbasali skupaj z vseh vetrov in bo peljal nekdo tretji - ker vsak zase pač nima polno. Na Uyuniju dejansko velja, da morda raje plačaš malo več, pa boš bolj udobno sedel v Jeepu, dobil boš kak priboljšek ali dobro kosilo, pa morda se jim ne bo tako mudilo domov. Enkrat sem imel zelo dobro izkušnjo, enkrat pa je bil šofer rahlo nasmojen od kokinih listov, pa drugače faca, jeep je bil čista polomija, neudoben, luči niso svetile, šel ni več kot 50 km/h... Kar se tiče slanega jezera, malo prej preveri, kakšno je stanje. Če je bil malo prej naliv, boš videla samo morje in nimaš tistega pravega občutka. Jaz sem bil tam 2x, ko je bilo gor nekaj cm vode in potem lahko delaš tiste mega fotke z odsevi. Pred platojem se ustaviš v eni vasici za šoping in kosilo, kakor je program te peljejo tudi na pokopališče vlakov (cementerio de trenes), ki je tudi zanimivo. Na slanem platoju potem nategujejo čas, da se fotkate, pa fotka šofer, pa ima on kakšne ideje za dodatne fotke... do večera, ko je sončni zahod, ki je res fajn. Na platoju se ustavite tudi v slanem hotelu in še tam povedo kakšno zgodbo. Na lagune in te zadeve sem jaz šel sicer s čilenske strani, je pa v Boliviji menda stvar podobna. Tiste visokogorske lagune z vulkanskim ozadjem so res za videt, vmes se jim posreči srečat tudi kakšno živalco, v vasicah se ustaviš za kosilo in spanje. Za spanje sicer ne kurijo, ampak imaš pa dovolj odej kot eskim in načeloma ni mrzlo. Hrana je kakor kje - jaz znam špansko in sem se pri kuharici vedno malo prislinil, da je še kaj padlo. Vodniki pa so posebna zgodba, kakor naletiš - velikokrat so to bolj nezainteresirani domačini, ki znajo morda 3 besede angleško ali pa sploh ne. Tako da - priporočam, da vodnik res zna angleško in da ima morda agencija tudi kakšne ocene na spletu. Tistih 20 eur več ti lahko polepša izlet. Pa ostanite zdravi.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.