POGOSTA VPRAŠANJA

VPRAŠANJA O KARTICI NOMAGO ALI KARTICI IJPP

Ne, kartico Nomago lahko uporabljaš na vseh linijah izvajalcev integriranega javnega potniškega prometa po vsej Sloveniji.
Velja torej za:
- vse linije (medkrajevni in mestni potniški promet ali posebni linijski prevozi) in prevoze (npr. šolski prevozi), ki jih upravlja podjetje Nomago,
- vse linije ostalih izvajalcev IJPP za prevoze z vlakom in avtobusi po celotni Sloveniji (seznam najdeš na www.jpp.si),
- prevoze z mestnimi avtobusi v Ljubljani in Mariboru.

CUID je 17-mestna številka kartice. Na spodnji fotografiji je prikazano, kje jo najdeš.

V to polje ponovno vpiši svoje ime (npr. Anja Novak) ali poljubno ime s katerim želite poimenovati kartico.

Kartico, naročeno na spletu, ti bomo brezplačno poslali na naslov, ki si ga navedel v vlogi za izdajo subvencionirane vozovnice.

Obišči spletno stran ijpp.nomago.si in se prijavi s svojim uporabniškim imenom in geslom. Če želiš opraviti nakup vozovnice IJPP, klikni na naročeno kartico in izberi vozovnico, ki jo želiš kupiti (izbiraš lahko med mesečno, polletno ali letno vozovnico).

Aktivacijsko kodo potrebuješ za aktivacijo kartice IJPP. Nato boš lahko na spletni strani ijpp.nomago.si dostopal do svojega osebnega profila in na spletu opravljal nakup vozovnic IJPP.

- Aktivacijsko kodo za obstoječo kartico IJPP lahko naročiš na spletni strani ijpp.nomago.si/mwp/:

 1. Najprej na prvi strani izberi polje “že imam kartico IJPP ”.
 2. Registriraj se v sistem.
 3. Pri vprašanju, ali želiš obstoječo kartico IJPP zamenjati s kartico IJPP, označi »NE«.
 4. V naslednjem koraku izberi možnost “še nimam aktivacijske kode”.
 5. Vnesi številko obstoječe kartice IJPP (“CUID” številka) in “šifro potrjene vloge”, ki si jo prejel na eUpravi.
 6. Pritisni “potrdi”.

Aktivacijsko kodo ti bomo poslali na naslov, ki si ga navedel v vlogi za izdajo subvencionirane vozovnice.

- Aktivacijsko kodo pa lahko naročiš tudi na prodajnih mestih podjetja Nomago.

Na ijpp.nomago.si se je potrebno najprej prijaviti s klikom na gumb v zgornjem desnem kotu “prijava” in vnosom tvojega e-naslova ter gesla. Če pa še nisi registriran, izberi gumb v zgornjem desnem kotu “prijava” in nato “registracija”.

Po prijavi oz. registraciji izbereš na ijpp.nomago.si gumb “Že imam IJPP kartico” in nato pri vprašanju "Ali želite obstoječo kartico IJPP zamenjati s kartico Nomago? (Zamenjava je brezplačna). Vaša obstoječa IJPP kartica bo preklicana, nova Nomago kartica pa jo bo nadomestila popolnoma enakovredno” izbereš gumb “NE”. Nato pa v vnosna polja vneseš:

 1. številko aktivacijske kode (prejel si jo po pošti na naslov stalnega prebivališča - predhodno preveriš veljavnost aktivacijske kode, v nasprotnem primeru je potrebno naročiti novo aktivacijsko kodo),
 2. serijsko številko kartice (17 mestna CUID številka izpisana na kartici),
 3. izberete poljubno ime za kartico (npr. ime potnika - pomembno v primeru, da si boš aktiviral v svoj profil več kartic). V kolikor boš pravilno vpisal vse številke, bo tvoja kartica uspešno dodana v tvoj profil.

Postopek dodajanja Nomago IJPP kartice v tvoj profil je potrebno izvesti le enkrat.

Za nakupe in podaljševanja IJPP vozovnic na ijpp.nomago.si izbereš nato le še gumb "nakup in podaljševanje IJPP vozovnic" ter slediš postopku nakupa in izbereš želene produkte, ki vam jih bo sistem ponudil skladno s tvojo vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice.

Kartico lahko aktiviraš na spletni strani ijpp.nomago.si, kjer klikneš ”že imam kartico IJPP ” in nato v prvem koraku vneseš šifro vloge (če si vlogo oddal na spletu, šifro vloge najdeš v obvestilu na portalu e-uprava, če pa si vlogo oddal na prodajnih mestih podjetja Nomago, jo najdeš v dopisu). Nato vneseš še aktivacijsko kodo (prejel si jo po pošti). V naslednjem koraku obstoječo kartico IJPP enostavno dodaj v svoj profil. Za ponovne vpoglede v profil ali nakup vozovnic IJPP bo nato dovolj le prijava s tvojim uporabniškim imenom in geslom.

Seznam prodajnih mest Nomago najdeš na tej povezavi:

https://www.nomago.si/poslovalnice

VPRAŠANJA O VOZOVNICI IJPP

Kratica IJPP pomeni integrirani javni potniški promet.

Po odobritvi vloge za izdajo subvencionirane vozovnice ti bo šifra vloge dodeljena avtomatično. V svoj predal na e-upravi boš prejel obvestilo, kjer bo navedena tudi šifra vloge (npr. 2018JPP000123).

Če si upravičen do dodatnih občinskih subvencij, priporočamo, da nakup opraviš na prodajnih mestih podjetja Nomago.

V primeru, da to ni mogoče, lahko nakup opraviš tudi na spletni strani ijpp.nomago.si, vendar se moraš v roku enega meseca po opravljenem nakupu zglasiti na enem od naših prodajnih mest. S seboj moraš obvezno prinesti vlogo za izdajo s strani občine subvencionirane vozovnice in vrnili ti bomo vrednost v višini občinske subvencije.

Z novim šolskim letom je zaživela tudi večja poenostavitev dosedanjega sistema subvencioniranih vozovnic, saj ti po novem ne bo več potrebno izbirati vstopnega in izstopnega postajališča. Vozovnice boš lahko namreč uporabljal na vseh linijah, obenem pa bo veljala tudi enotna cena mesečne vozovnice v višini 25 evrov oziroma 200 evrov za letno vozovnico.

Predlagamo, da:

 • preveriš, ali sta datum in veljavnost kartice pravilno vnesena,
 • preveriš, ali si presegel limit porabe (dnevni, mesečni, za spletne nakupe),
 • na svoji bančni kartici preveriš kodo “securecode" ali “verified by Visa",
 • preveriš, ali so ostali podatki pravilni,
 • če nič od zgoraj naštetega ne reši težave, se za pomoč obrni na svojo banko ali pa nam piši na ijpp@nomago.si (v sporočilu obvezno navedi številko svoje kartice Nomago ali kartice IJPP).

Enotna cena mesečne vozovnice je 25 evrov oziroma 200 evrov za letno vozovnico.

Vozovnica »Slovenija« velja od 1. 2. 2020 za javni prevoz registriranih in kategoriziranih športnikov s statusom dijaka/študenta po celotni Sloveniji. Le-ti, ki so upravičeni do relacijske (od doma do kraja izobraževanja) subvencionirane enotne (IJPP) vozovnice (mesečne, polletne in letne), bodo lahko uporabljali javni prevoz za vse ostale relacije po celotni Sloveniji brezplačno. Za pridobitev brezplačne vozovnice "Slovenija" mora registrirani in kategorizirani športnik izpolnjevati tri pogoje:

 • - status upravičenca do subvencionirane vozovnice;
 • - vpis upravičenca v evidenco registriranih športnikov, ki jo vodi Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez;
 • - kupljena enotna relacijska (IJPP) vozovnica.
Podatki o registriranih športnikih so objavljeni na spletni strani: https://www.olympic.si/sportniki/registracija-in-kategorizacija.

Veljavnost za mestni promet lahko preverite pri izvajalcu mestnega potniškega prometa. Vsi, ki ste že kupili letno vozovnico IJPP, se vam bo vozovnica samodejno nadgradila v začetku februarja 2020. Ostali, ki nameravate kupiti polletne ali mesečne vozovnice, morate ob nakupu na blagajnah Nomaga in drugih prevoznikov v javnem potniškem prometu, posebej opozoriti na ustrezno nadgradnjo vozovnice.

Dijaki in študentje, ki nimajo statusa kategoriziranega športnika, lahko kupijo vozovnico “Slovenija”.

VPRAŠANJA O VOZOVNICI IJPP ZA UPOKOJENCE

Vozovnico »Slovenija« za upokojence lahko pridobijo naslednji upravičenci:

 • - upokojenci, ki niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti in niso poslovodne osebe ali direktorji zasebnega zavoda
 • - osebe, starejše od 65 let, ki niso upokojenci in niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti in niso poslovodne osebe ali direktorji zasebnega zavoda
 • - imetniki evropske kartice ugodnosti za invalide, izdane na podlagi zakona, ki ureja izenačevanje možnosti invalidov, in niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti in niso poslovodne osebe ali direktorji zasebnega zavoda
 • - vojni veterani, ki imajo status vojnega veterana na podlagi zakona, ki ureja pravice vojnih veteranov in niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti in niso poslovodne osebe ali direktorji zasebnega zavoda.

Z novo kartico IJPP boste upravičenci iz zgoraj navedenih kategorij lahko z avtobusi in vlaki v javnem medkrajevnem potniškem prometu brezplačno potovali od 1. julija 2020 oz. z dnem, ko boste pridobili kartico IJPP.

 • 1. Preverite, ali ustrezate kriterijem.
 • 2. Čitljivo izpolnite predpisano vlogo,ki je objavljena tej povezavi ali na spletni strani Ministrstva za infrastrukturo.
 • 3. Vlogo oddajte na blagajni vaše najbližje avtobusne postaje. Vlogi predložite tudi osebno izkaznico/izkaznico vojnega veterana/evropsko kartico ugodnosti za invalide.
 • 4. Kartico in osebno izkaznico imejte s seboj vedno, ko se odpravite na medkrajevni avtobus ali vlak.

Celoten postopek odobritve brezplačne vozovnice za upokojence in osebe, starejše od 65 let, je avtomatiziran, le vojni veterani in invalidi ter imetniki evropske kartice ugodnosti za invalide se bodo morali izkazati tudi z ustrezno invalidsko/veteransko kartico oziroma izkaznico.

Vlogo lahko pridobite v elektronski ali v fizični obliki na vseh prodajnih mestih – blagajnah avtobusnih postaj.

Vloge za pridobitev brezplačne subvencionirane vozovnice IJPP za upokojence, vojne veterane, imetnike evropske kartice za invalide in vse, starejše od 65 let, je s 1. julijem 2022 možno vložiti izključno na prodajnih mestih izvajalcev storitev javnega potniškega prometa.

Vlogo lahko oddate kadar koli od 24. junija dalje. Če vozovnice ne potrebujete nujno takoj, vam svetujemo, da se izognete začetni gneči na blagajnah in vloge pošljete po navadni ali po elektronski pošti oziroma z oddajo vloge nekoliko počakate.

Vaša vozovnica bo veljala eno leto od začetka meseca, v katerem je bila izdana (ali od začetka prihodnjega meseca) in vam bo omogočala neomejeno število voženj z avtobusi in vlaki v javnem medkrajevnem potniškem prometu znotraj Slovenije.

Vozovnica »Slovenija« je za upravičence brezplačna. Plačljiva je edino izdaja kartice, na kateri bo naložena vaša vozovnica. Izdaja kartice stane 3 €.

Vozovnico IJPP »Slovenija« lahko uporabljate na vseh medkrajevnih linijah javnega potniškega prometa po celotni Sloveniji, tako na avtobusih Nomago kot tudi pri ostalih izvajalcih IJPP, v skladu s splošnimi pogoji izvajalca prevoza. Seznam izvajalcev si lahko preberete na spletni strani IJPP.

Vozovnica IJPP »Slovenija« je vezana na vaše ime in ni prenosljiva. Ob uporabi imejte s seboj osebni dokument, saj se bo izvajala kontrola pravilne uporabe vozovnic.

Večjim skupinam ne moremo zagotoviti zadostnega števila prostih sedežev, prav tako za naše redne linije ne moremo sprejemati rezervacij. V vašem primeru vam svetujemo sicer plačljiv najem avtobusnega prevoza, kjer bomo velikost avtobusa, terminski plan prevoza in točke postankov popolnoma prilagodili vašim željam in potrebam.

Izgubo takoj sporočite na ijpp@nomago.si ali 080 15 05, da lahko kartico ustrezno prekličemo. Strošek zamenjave izgubljene izkaznice in prenos storitev na novo je 5 EUR.

Veljavnost vozovnice lahko preverite na blagajnah Nomaga in tudi pri drugih koncesionarjih (prevoznikih) v javnem potniškem prometu.

Veljavnost podaljšate na mobilnem terminalu na avtobusu, in sicer tako, da kartico prislonite na terminal in počakate 3-5 sekund, da terminal zapiska. Vaša vozovnica bo tako obnovljena brez obiska stacionarne blagajne.

V tem primeru ste upravičeni do sorazmernega deleža veljavne vozovnice. Predlagamo, da se v tem primeru oglasite na naših blagajnah oz. pri drugih koncesionarjih (prevoznikih) v javnem potniškem prometu.

VPRAŠANJA O KARTICI ISIC

 • Uporaba vseh linij javnega potniškega prometa (medkrajevni avtobusi, vlaki in mestni avtobusi v Ljubljani ali Mariboru)
 • Spletni nakup in podaljševanje vozovnic IJPP
 • Uporaba sistema izposoje koles KolesCE v Celju, Laškem, Žalcu, Polzeli, Zrečah, Slovenskih Konjicah, Štorah in Šentjurju ter sistema Nomago Bikes v Novi Gorici.
 • Več kot 200 popustov v Sloveniji
 • Več kot 150.000 ugodnosti in popustov v 130 državah sveta
 • Identifikacijo, saj gre za mednarodno priznano študentsko izkaznico
* Uporaba mestnih avtobusov velja samo v kombinaciji z medkrajevnim prevozom

Da, nova izkaznica ISIC omogoča uporabo vseh storitev IJPP, ki jih omogoča tudi kartica Nomago ali kartica IJPP.

Izkaznica ISIC ti dodatno omogoča koriščenje več kot 150.000 popustov v 130 državah sveta, tudi v Sloveniji. Hkrati gre za mednarodno priznano študentsko izkaznico, zato ti služi tudi za identifikacijo.

Cena izkaznice je 12,20 €, ki jih plačaš ob naročilu kartice.

Da. Sledi navodilom za naročilo kartice prek spleta na www.isic.si/isic ali se oglasi v poslovalnici Nomago Travel na Ajdovščini 1 v Ljubljani. Ob izpolnjevanju naročila boš moral vpisati še CUID (17-mestno kodo, ki jo najdeš na prejšnji kartici) ter plačati znesek 12,20 €.. (POZOR: V tem primeru ti bomo deaktivirali prejšnjo kartico Nomago ali IJPP in do prejema nove ne boš mogel uporabljati storitev IJPP. Nova ti bo poslana na naslov najkasneje 1 delovni dan po prejemu plačila.).

Če si kartico naročil

 • osebno v poslovalnici Nomago Travel na Ajdovščini 1 v Ljubljani. V tem primeru izkaznico prejmeš takoj.
 • prek spleta, boš izkaznico prejel na želeni naslov, ki si ga oddal ob naročilu.
 • Osebno v poslovalnici Nomago Travel na Ajdovščini 1 v Ljubljani. V tem primeru izkaznico prejmeš takoj.
 • Prek spleta na www.isic.si/isic. V tem primeru bo izkaznica po prejemu plačila poslana na tvoj želeni naslov, ki si ga oddal ob naročilu, najkasneje naslednji delovni dan po prejemu plačila.

Na dva načina:

 • Prek spleta na ijpp.nomago.si ali na najbližjem prodajnem mestu Nomago (glej vprašanje »Kje lahko opravim nakup vozovnice IJPP, ki mi jo delno subvencionira tudi moja občina?«)
 • Fotografijo za dokumente
 • Osebni dokument
 • Potrdilo o šolanju, indeks ali študentsko izkaznico
 • 12,20 €*
 • Številko CUID, če želiš aktivirati storitve IJPP

Izkaznico ISIC lahko podaljšaš tako, da nam pišeš na e-naslov info@isic.si. Po plačilu predračuna v višini 10 €, ki ti ga bomo poslali na tvoj e-naslov, boš na izbrani naslov prejel novo nalepko. To nalepi na svojo izkaznico.

Izkaznica je veljavna od 1. septembra tekočega leta do konca naslednjega koledarskega leta.

Izkaznico lahko naroči študent z veljavnim študentskim statusom. Izkaznico za novo šolsko leto izdajamo od 1. septembra dalje. Do 31. oktobra lahko izdamo tudi še izkaznico za preteklo šolsko leto, vendar je v tem primeru veljavna le do konca tekočega koledarskega leta.

Izgubo takoj sporoči na ijpp@nomago.si ali 080 15 05, da lahko izkaznico ustrezno prekličemo. Strošek zamenjave izgubljene izkaznice in prenos storitev na novo je 3 €.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.