POGOSTA VPRAŠANJA

VPRAŠANJA O KARTICI NOMAGO ALI KARTICI IJPP

Ne, kartico Nomago lahko uporabljaš na vseh linijah izvajalcev integriranega javnega potniškega prometa po vsej Sloveniji.
Velja torej za:
- vse linije (medkrajevni in mestni potniški promet ali posebni linijski prevozi) in prevoze (npr. šolski prevozi), ki jih upravlja podjetje Nomago,
- vse linije ostalih izvajalcev IJPP za prevoze z vlakom in avtobusi po celotni Sloveniji (seznam najdeš na www.jpp.si),
- prevoze z mestnimi avtobusi v Ljubljani in Mariboru.

CUID je 17-mestna številka kartice. Na spodnji fotografiji je prikazano, kje jo najdeš.

V to polje ponovno vpiši svoje ime (npr. Anja Novak) ali poljubno ime s katerim želite poimenovati kartico.

Kartico, naročeno na spletu, ti bomo brezplačno poslali na naslov, ki si ga navedel v vlogi za izdajo subvencionirane vozovnice.

Obišči spletno stran ijpp.nomago.si in se prijavi s svojim uporabniškim imenom in geslom. Če želiš opraviti nakup vozovnice IJPP, klikni na naročeno kartico in izberi vozovnico, ki jo želiš kupiti (izbiraš lahko med mesečno, polletno ali letno vozovnico).

Aktivacijsko kodo potrebuješ za aktivacijo kartice IJPP. Nato boš lahko na spletni strani ijpp.nomago.si dostopal do svojega osebnega profila in na spletu opravljal nakup vozovnic IJPP.

- Aktivacijsko kodo za obstoječo kartico IJPP lahko naročiš na spletni strani ijpp.nomago.si/mwp/:

 1. Najprej na prvi strani izberi polje “že imam kartico IJPP ”.
 2. Registriraj se v sistem.
 3. Pri vprašanju, ali želiš obstoječo kartico IJPP zamenjati s kartico IJPP, označi »NE«.
 4. V naslednjem koraku izberi možnost “še nimam aktivacijske kode”.
 5. Vnesi številko obstoječe kartice IJPP (“CUID” številka) in “šifro potrjene vloge”, ki si jo prejel na eUpravi.
 6. Pritisni “potrdi”.

Aktivacijsko kodo ti bomo poslali na naslov, ki si ga navedel v vlogi za izdajo subvencionirane vozovnice.

- Aktivacijsko kodo pa lahko naročiš tudi na prodajnih mestih podjetja Nomago.

Kartico lahko aktiviraš na spletni strani ijpp.nomago.si, kjer klikneš ”že imam kartico IJPP ” in nato v prvem koraku vneseš šifro vloge (če si vlogo oddal na spletu, šifro vloge najdeš v obvestilu na portalu e-uprava, če pa si vlogo oddal na prodajnih mestih podjetja Nomago, jo najdeš v dopisu). Nato vneseš še aktivacijsko kodo (prejel si jo po pošti). V naslednjem koraku obstoječo kartico IJPP enostavno dodaj v svoj profil. Za ponovne vpoglede v profil ali nakup vozovnic IJPP bo nato dovolj le prijava s tvojim uporabniškim imenom in geslom.

VPRAŠANJA O VOZOVNICI IJPP

Po odobritvi vloge za izdajo subvencionirane vozovnice ti bo šifra vloge dodeljena avtomatično. V svoj predal na e-upravi boš prejel obvestilo, kjer bo navedena tudi šifra vloge (npr. 2018JPP000123).

Če si upravičen do dodatnih občinskih subvencij, priporočamo, da nakup opraviš na prodajnih mestih podjetja Nomago.

V primeru, da to ni mogoče, lahko nakup opraviš tudi na spletni strani ijpp.nomago.si, vendar se moraš v roku enega meseca po opravljenem nakupu zglasiti na enem od naših prodajnih mest. S seboj moraš obvezno prinesti vlogo za izdajo s strani občine subvencionirane vozovnice in vrnili ti bomo vrednost v višini občinske subvencije.

Na katerokoli kartico, ki je v sistemu IJPP (kartica Nomago, kartica IJPP), se lahko na osnovi potrjenih vlog doda več subvencioniranih vozovnic. Nakup je v takih primerih mogoč samo na prodajnih mestih podjetja Nomago.

Predlagamo, da:

 • preveriš, ali sta datum in veljavnost kartice pravilno vnesena,
 • preveriš, ali si presegel limit porabe (dnevni, mesečni, za spletne nakupe),
 • na svoji bančni kartici preveriš kodo “securecode" ali “verified by Visa",
 • preveriš, ali so ostali podatki pravilni,
 • če nič od zgoraj naštetega ne reši težave, se za pomoč obrni na svojo banko ali pa nam piši na ijpp@nomago.si (v sporočilu obvezno navedi številko svoje kartice Nomago ali kartice IJPP).

VPRAŠANJA O KARTICI ISIC

 • Uporaba vseh linij javnega potniškega prometa (medkrajevni avtobusi, vlaki in mestni avtobusi v Ljubljani ali Mariboru)
 • Spletni nakup in podaljševanje vozovnic IJPP
 • Uporaba sistema izposoje javnih koles KolesCE v Celju in Laškem
 • Več kot 200 popustov v Sloveniji
 • Več kot 150.000 ugodnosti in popustov v 130 državah sveta
 • Identifikacijo, saj gre za mednarodno priznano študentsko izkaznico
* Uporaba mestnih avtobusov velja samo v kombinaciji z medkrajevnim prevozom

Da, nova izkaznica ISIC omogoča uporabo vseh storitev IJPP, ki jih omogoča tudi kartica Nomago ali kartica IJPP.

Izkaznica ISIC ti dodatno omogoča koriščenje več kot 150.000 popustov v 130 državah sveta, tudi v Sloveniji. Hkrati gre za mednarodno priznano izkaznico, zato ti služi tudi za identifikacijo.

Cena izkaznice je 12,20 €, ki jih plačaš ob naročilu kartice.

Da. Sledi navodilom za naročilo kartice prek spleta na www.isic.si/isic ali se oglasi v poslovalnici Nomago Travel na Ajdovščini 1 v Ljubljani. Ob izpolnjevanju naročila boš moral vpisati še CUID (17-mestno kodo, ki jo najdeš na prejšnji kartici) ter plačati znesek 12,20 €.. (POZOR: V tem primeru ti bomo deaktivirali prejšnjo kartico Nomago ali IJPP in do prejema nove ne boš mogel uporabljati storitev IJPP. Nova ti bo poslana na naslov najkasneje 1 delovni dan po prejemu plačila.).

Če si kartico naročil

 • osebno v poslovalnici Nomago Travel na Ajdovščini 1 v Ljubljani. V tem primeru izkaznico prejmeš takoj.
 • prek spleta, boš izkaznico prejel na želeni naslov, ki si ga oddal ob naročilu.
 • Osebno v poslovalnici Nomago Travel na Ajdovščini 1 v Ljubljani. V tem primeru izkaznico prejmeš takoj.
 • Prek spleta na www.isic.si/isic. V tem primeru bo izkaznica po prejemu plačila poslana na tvoj želeni naslov, ki si ga oddal ob naročilu, najkasneje naslednji delovni dan po prejemu plačila.

Na dva načina:

 • Prek spleta na ijpp.nomago.si ali na najbližjem prodajnem mestu Nomago (glej vprašanje »Kje lahko opravim nakup vozovnice IJPP, ki mi jo delno subvencionira tudi moja občina?«)
 • Fotografijo za dokumente
 • Osebni dokument
 • Potrdilo o šolanju, indeks ali študentsko izkaznico
 • 12,20 €*
 • Številko CUID, če želiš aktivirati storitve IJPP

Izkaznico lahko podaljšaš tako, da naročiš novo prek www.isic.si/isic in plačaš 12,20 €.

Izkaznica je veljavna od 1. septembra tekočega leta do konca naslednjega koledarskega leta.

Izkaznico lahko naroči študent z veljavnim študentskim statusom. Izkaznico za novo šolsko leto izdajamo od 1. septembra dalje. Do 31. oktobra lahko izdamo tudi še izkaznico za preteklo šolsko leto, vendar je v tem primeru veljavna le do konca tekočega koledarskega leta.

Izgubo takoj sporoči na ijpp@nomago.si ali 080 15 05, da lahko izkaznico ustrezno prekličemo. Strošek zamenjave izgubljene izkaznice in prenos storitev na novo je 3 €.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.