Pogosta vprašanja IJPP

Vprašanja o kartici Nomago ali IJPP

Ne, kartico Nomago lahko uporabljaš na vseh linijah izvajalcev integriranega javnega potniškega prometa po vsej Sloveniji.

Velja torej za:

 • vse linije (medkrajevni in mestni potniški promet ali posebni linijski prevozi) in prevoze (npr. šolski prevozi), ki jih upravlja podjetje Nomago,
 • vse linije ostalih izvajalcev IJPP za prevoze z vlakom in avtobusi po celotni Sloveniji (seznam najdeš na www.ijpp.si),
 • prevoze z mestnimi avtobusi v Ljubljani in Mariboru.

CUID je 17-mestna številka kartice. Na spodnji fotografiji je prikazano, kje jo najdeš.


V to polje ponovno vpiši svoje ime (npr. Anja Novak) ali poljubno ime s katerim želite poimenovati kartico.

Kartico, naročeno na spletu, ti bomo brezplačno poslali na naslov, ki si ga navedel v vlogi za izdajo subvencionirane vozovnice.

Obišči spletno stran ijpp.nomago.si in se prijavi s svojim uporabniškim imenom in geslom. Če želiš opraviti nakup vozovnice IJPP, klikni na naročeno kartico in izberi vozovnico, ki jo želiš kupiti (izbiraš lahko med mesečno, polletno ali letno vozovnico).

Aktivacijsko kodo potrebuješ za aktivacijo kartice IJPP. Nato boš lahko na spletni strani ijpp.nomago.si dostopal do svojega osebnega profila in na spletu opravljal nakup vozovnic IJPP.

Aktivacijsko kodo za obstoječo kartico IJPP lahko naročiš na spletni strani ijpp.nomago.si/mwp/:

 1. Najprej na prvi strani izberi polje “Že imam kartico IJPP ”.
 2. Registriraj se v sistem.
 3. Pri vprašanju, ali želiš obstoječo kartico IJPP zamenjati s kartico IJPP, označi »NE«.
 4. V naslednjem koraku izberi možnost “Še nimam aktivacijske kode”.
 5. Vnesi številko obstoječe kartice IJPP (“CUID” številka) in “šifro potrjene vloge”, ki si jo prejel na eUpravi.
 6. Pritisni “Potrdi”.


Aktivacijsko kodo ti bomo poslali na naslov, ki si ga navedel v vlogi za izdajo subvencionirane vozovnice. Aktivacijsko kodo pa lahko naročiš tudi na prodajnih mestih podjetja Nomago.

Na ijpp.nomago.si se je potrebno najprej prijaviti s klikom na gumb v zgornjem desnem kotu “prijava” in vnosom tvojega e-naslova ter gesla. Če pa še nisi registriran, izberi gumb v zgornjem desnem kotu “prijava” in nato “registracija”.

Po prijavi oz. registraciji izbereš na ijpp.nomago.si gumb “Že imam IJPP kartico” in nato pri vprašanju "Ali želite obstoječo kartico IJPP zamenjati s kartico Nomago? (Zamenjava je brezplačna). Vaša obstoječa IJPP kartica bo preklicana, nova Nomago kartica pa jo bo nadomestila popolnoma enakovredno” izbereš gumb “NE”. Nato pa v vnosna polja vneseš:

 1. Številko aktivacijske kode (prejel si jo po pošti na naslov stalnega prebivališča - predhodno preveriš veljavnost aktivacijske kode, v nasprotnem primeru je potrebno naročiti novo aktivacijsko kodo),
 2. Serijsko številko kartice (17 mestna CUID številka izpisana na kartici),
 3. Izberete poljubno ime za kartico (npr. ime potnika - pomembno v primeru, da si boš aktiviral v svoj profil več kartic). V kolikor boš pravilno vpisal vse številke, bo tvoja kartica uspešno dodana v tvoj profil.


Postopek dodajanja Nomago IJPP kartice v tvoj profil je potrebno izvesti le enkrat.

Za nakupe in podaljševanja IJPP vozovnic na ijpp.nomago.si izbereš nato le še gumb "nakup in podaljševanje IJPP vozovnic" ter slediš postopku nakupa in izbereš želene produkte, ki vam jih bo sistem ponudil skladno s tvojo vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice.

Kartico lahko aktiviraš na spletni strani ijpp.nomago.si, kjer klikneš ”že imam kartico IJPP ” in nato v prvem koraku vneseš šifro vloge (če si vlogo oddal na spletu, šifro vloge najdeš v obvestilu na portalu e-uprava, če pa si vlogo oddal na prodajnih mestih podjetja Nomago, jo najdeš v dopisu). Nato vneseš še aktivacijsko kodo (prejel si jo po pošti). V naslednjem koraku obstoječo kartico IJPP enostavno dodaj v svoj profil. Za ponovne vpoglede v profil ali nakup vozovnic IJPP bo nato dovolj le prijava s tvojim uporabniškim imenom in geslom.

Seznam prodajnih mest Nomago najdeš na tej povezavi: https://www.nomago.si/poslovalnice

Subvencionirana vozovnica IJPP

Kratica IJPP pomeni integrirani javni potniški promet.

Po odobritvi vloge za izdajo subvencionirane vozovnice ti bo šifra vloge dodeljena avtomatično. V svoj predal na e-upravi boš prejel obvestilo, kjer bo navedena tudi šifra vloge (npr. 2018JPP000123).

Če si upravičen do dodatnih občinskih subvencij, priporočamo, da nakup opraviš na prodajnih mestih podjetja Nomago.

V primeru, da to ni mogoče, lahko nakup opraviš tudi na spletni strani ijpp.nomago.si, vendar se moraš v roku enega meseca po opravljenem nakupu zglasiti na enem od naših prodajnih mest. S seboj moraš obvezno prinesti vlogo za izdajo s strani občine subvencionirane vozovnice in vrnili ti bomo vrednost v višini občinske subvencije.

Z novim šolskim letom je zaživela tudi večja poenostavitev dosedanjega sistema subvencioniranih vozovnic, saj ti po novem ne bo več potrebno izbirati vstopnega in izstopnega postajališča. Vozovnice boš lahko namreč uporabljal na vseh linijah, obenem pa bo veljala tudi enotna cena mesečne vozovnice v višini 25 evrov oziroma 200 evrov za letno vozovnico.

Predlagamo, da:

 • preveriš, ali sta datum in veljavnost kartice pravilno vnesena,
 • preveriš, ali si presegel limit porabe (dnevni, mesečni, za spletne nakupe),
 • na svoji bančni kartici preveriš kodo “securecode" ali “verified by Visa",
 • preveriš, ali so ostali podatki pravilni,
 • če nič od zgoraj naštetega ne reši težave, se za pomoč obrni na svojo banko ali pa nam piši na ijpp@nomago.si (v sporočilu obvezno navedi številko svoje kartice Nomago ali kartice IJPP)

Enotna cena mesečne vozovnice je 25 evrov oziroma 200 evrov za letno vozovnico.

Vozovnica »Slovenija« velja od 1. 2. 2020 za javni prevoz registriranih in kategoriziranih športnikov s statusom dijaka/študenta po celotni Sloveniji. Le-ti, ki so upravičeni do relacijske (od doma do kraja izobraževanja) subvencionirane enotne (IJPP) vozovnice (mesečne, polletne in letne), bodo lahko uporabljali javni prevoz za vse ostale relacije po celotni Sloveniji brezplačno. Za pridobitev brezplačne vozovnice "Slovenija" mora registrirani in kategorizirani športnik izpolnjevati tri pogoje:

 • status upravičenca do subvencionirane vozovnice;
 • vpis upravičenca v evidenco registriranih športnikov, ki jo vodi Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez;
 • kupljena enotna relacijska (IJPP) vozovnica.


Podatki o registriranih športnikih so objavljeni na spletni strani: https://www.olympic.si/sportniki/registracija-in-kategorizacija.

Veljavnost za mestni promet lahko preverite pri izvajalcu mestnega potniškega prometa. Vsi, ki ste že kupili letno vozovnico IJPP, se vam bo vozovnica samodejno nadgradila v začetku februarja 2020. Ostali, ki nameravate kupiti polletne ali mesečne vozovnice, morate ob nakupu na blagajnah Nomaga in drugih prevoznikov v javnem potniškem prometu, posebej opozoriti na ustrezno nadgradnjo vozovnice.

Dijaki in študentje, ki nimajo statusa kategoriziranega športnika, lahko kupijo vozovnico “Slovenija”.

Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na