Navodila

NAVODILA ZA NAKUP VOZOVNICE IJPP NA SPLETU

 • 1
  Izpolni vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice

  Najprej moraš izpolniti vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Da boš vlogo lahko izpolnil, boš potreboval digitalno potrdilo:

  • uporabiš lahko digitalno potrdilo različnih izdajateljev (SIGEN-CA, NLB, Poštarca, SIGovCA, Halcom)
  • če si študent, lahko uporabiš digitalno potrdilo, s katerim si se prijavil na fakulteto,
  • če si dijak in še nisi dopolnil 18 let, lahko uporabiš digitalno potrdilo staršev.

  Če digitalnega potrdila še nimaš, ga lahko pridobiš v nekaj dneh. Digitalno potrdilo SIGEN-CA je brezplačno. Za pridobitev moraš oddati »Zahtevek za pridobitev kvalificiranega digitalnega potrdila«. Vlogo oddaš osebno na upravni enoti. Več si preberi na spletni strani e-uprava.gov.si.

 • 2
  Šifra vloge

  Ob oddaji vloge za izdajo subvencionirane vozovnice boš v svoj predal na e-upravi najprej prejel potrdilo o oddaji vloge, na katerem je zapisana številka vloge, ki jo določi e-uprava. Ta dokument še ne zadošča za nakup subvencionirane vozovnice. Oddana vloga mora biti še obdelana v sistemu subvencij. Ko bo postopek obdelave končan, boš v svoj predal na e-upravi dobil obvestilo o rešeni vlogi. Vloga je lahko rešena pozitivno ali negativno. V primeru pozitivne rešitve je na obvestilu navedena šifra vloge (npr. 2018JPP000123), ki jo boš potreboval za nadaljevanje postopka nakupa subvencionirane vozovnice.

 • 3
  Registracija/Prijava

  Obišči spletno stran ijpp.nomago.si in se registriraj oziroma prijavi v sistem.

 • 4
  Naročilo ali aktivacija kartice Nomago

  Izberi ustrezno možnost:

 • 5
  Kartico dobiš na dom

  Če si naročil novo kartico Nomago, ti jo bomo po pošti brezplačno poslali na naslov stalnega prebivališča.

UPORABA ISTEGA DIGITALNEGA POTRDILA ZA NAKUP VEČ VOZOVNIC

V primeru, ko starši uporabijo svoje digitalno potrdilo za nakup vozovnic mladoletnih otrok, je treba za vsakega otroka posebej opraviti zgoraj navedeni postopek.

Podaljšanje vozovnic na spletu

Mesečno vozovnico lahko na spletu podaljšaš od vsakega 21. dne v mesecu.

 • Če si vozovnico naročil na spletni strani, si hkrati pridobil možnost podaljševanja vozovnice na spletu.
 • Če si vozovnico kupil na prodajnih mestih podjetja Nomago, moraš najprej pridobiti aktivacijsko kodo in jo dodati v svojo spletni profil.
Kako naročiš aktivacijsko kodo

Aktivacijsko kodo lahko pridobiš na kateremkoli prodajnem mestu podjetja Nomago ali na spletni strani https://ijpp.nomago.si/mwp/ - postopek pridobitve aktivacijske kode je opisan v točki 4b. Ko boš svojo kartico uspešno dodal v osebni profil, boš vozovnico lahko podaljševal kar na spletu.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.