E-kolesa med vodami

Datum objave: 06.04.2024

Medvode, 6. april 2024 – zaživel je nov sistem Nomago Bikes z imenom MedvodEK, ki omogoča povezljivost s sistemom Nomago Bikes Ljubljana. V Medvode je začetek pomladi prinesel novo obliko trajnostne mobilnosti, sofinancirano s strani projekta SmartMove. Medvode so bile izbrane za pilotno občino postavitve javne postaje e-koles. Razpisnim sredstvom so dodale še lastna in tako so namesto treh postavili kar štiri postaje, namesto sedmih koles pa so jih zagotovili deset.  

MedvodEK uporabnikom omogoča prehajanje med štirimi postajališči znotraj občine: 

  • Tržnica Medvode 
  • Svetje 
  • Preska 
  • Železniška postaja Medvode 

Poleg gibanja znotraj Medvod, bodo kolesa lahko prehajala tudi v sistem Nomago Bikes Ljubljana in bodo tako povečala tudi število trajnostnih izbir mobilnosti do Ljubljane. Zaradi razgibanega terena bodo vsa kolesa električna in bodo kot taka dobra izbira tudi za tiste z manj kondicije. 

Uporabniki si kolo lahko izposojajo brez naročnine in za vsakih 30 minut vožnje plačajo 1,30 € ali pa izberejo letno članarino, pri kateri je prvih 45 minut vožnje vključenih v ceno naročnine, vsakih naslednjih 30 minut pa je na voljo proti doplačilu 1,3 €. 

Občina Medvode je izbor imena sistema prepustila svojim občanom. Ti so podali predloge za ime sistema. Prejete predloge je občina vključila v glasovanje in izbrano je bilo ime, ki je prejelo večino glasov. MedvodEK je izpeljanka za Medvode, e-kolo, kar je še posebej razvidno iz logotipa. 

Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na