Nova koncesijska pogodba

Datum objave: 23.09.2023

Samo v zadnjem letu je z javnim potniškim prometom v službo, šolo in po drugih opravkih potovalo več kot 26 milijonov potnikov, skupno pa je bilo po slovenskih cestah v tem času opravljenih kar 491 milijonov potniških kilometrov.

Zato smo še toliko bolj veseli, da smo na današnji dan z Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo podpisali koncesijsko pogodbo o izvajanju prevozov in tako po skoraj dveh desetletjih uredili področje medkrajevnega javnega potniškega prometa.

Naše poslanstvo je zagotavljanje celovitih storitev mobilnosti in potovanj, ki ga dosegamo s trajnostnim pristopom in zadovoljnimi zaposlenimi. Prepričani smo, da bo podpis dolgoročne koncesijske pogodbe dragoceno pripomogel k izvajanju našega poslanstva. Ta pomemben mejnik, s katerim bomo lahko nadgradili rešitve, ki smo jih vpeljali v zadnjih letih, smo dosegli s pomočjo naših vrednot. Trajnost, odgovornost, povezanost in predanost imajo namreč pomemben vpliv na naše zaposlene, partnerje, družbo in okolje.

»Rok za začetek izvajanja prevozov v skladu z novim koncesijskim obdobjem je ambiciozen, a obenem realen. Verjamem, da bodo potniki že prihodnje leto v tem času opazili številne izboljšave, ki jih pripravljamo, tako boljšo kakovost prevozov, večjo frekvenco in ne nazadnje tudi nove linije«, je ob podpisu povedal glavni izvršni direktor Nomaga, Miha Tavčar.

Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na