Prijava na delo v poletnem kampu

Prijavi se za delo v poletnem kampu v ZDA

Želiš preživeti delovno poletje v tipičnih ameriških poletnih kampih za otroke? Zabava, smeh in nepozabne izkušnje te čakajo v programu Camp Counselors USA! Postani mentor otrokom in spoznaj ameriško kulturo od znotraj. Mentorji med številnimi aktivnostmi in legendarnimi večeri ob tabornem ognju, stkejo življenska prijateljstva in izboljšajo znanje tujega jezika.

Prvi korak, ki ga moraš narediti je, da izpolneš predprijavo. Obvestili te bomo takoj, ko odpremo prijave, če se prijavljaš prvič pa si priskrbiš še poseben popust na program!

Kako poteka prijava na poletno delo?

Najprej izpolni našo spletno prijavnico. Ko prejmemo tvojo prijavo, te bosta v kratkem kontaktirala Jan in Jana ter te povabila na posvet. Tam ti bosta razložila postopek prijave in ti predstavila naslednje korake.

 Poskrbeli bomo, da bo tvoja izkušnja prijetna in brez zapletov, saj smo ti vedno na voljo za pomoč.


Prijava poteka preko uradnega CCUSA profila. Poskrbi, da natančno vpišeš vse podatke. Pravilno izpolnjena prijavnica je ključnega pomena, saj odraža tvojo osebnost. Preveri pravopis in v primeru daljših odgovorov najprej uporabi urejevalnik besedila. 

Zaradi varnostnih razlogov ti po določenem času v prijavnem sistemu poteče seja, zato daljše odgovore raje vpisuj v urejevalnik besedila in jih ob koncu prekopiraj v prijavnico in shrani.

 • Pri izpolnjevanju morajo biti vsi datumi, naslovi in drugi osebni podatki točni, prijavnica pa mora biti v celoti v angleščini (brez šumnikov) – tudi imena šol ipd. 
 • Za intervju se dogovorimo, ko so vsi obrazci v celoti izpolnjeni in označeni s kljukico (complete) ter je podpisan tudi Program Agreement na začetku prijavnice in naložen predstavitveni video (45-60 sekundni video, s katerim se predstaviš bodočemu delodajalcu)
 • Pri prijavi navedi aktiven e-mail naslov, ki ga redno spremljaš. Prej, ko izpolniš prijavo, boljše možnosti imaš in cena je nižja, zato pohiti! 
 • Ko je prijava v celoti izpolnjena (vse sekcije), te kontaktiramo in se dogovorimo za dan in uro intervjuja z delodajalcem. 

Pogosta vprašanja pri izpolnjevanju

 • Dates of Availability so datumi, ko si na voljo za delo, ki morajo biti v okviru datumov uradnih počitnic na tvoji fakulteti/univerzi. 30-dnevni Grace period, namenjen potovanju po koncu dela, ne šteje v datume razpoložljivosti.
 • Vse nazive izobraževalnih ustanov, tako srednjih kot višjih/visokih šol, prevedi v angleščino.
 • Pri Full Time Student category gre pri večini za University Undergraduate (dodiplomski študent). Graduate student je podiplomski študent.
 • Pri Proof of Funds mora biti seštevek obeh zneskov (gotovina & kreditne kartice) vsaj 900 $. Ni obvezno, da imaš toliko denarja s seboj na poti v ZDA, z vpisom samo potrdiš, da je na voljo.
 • Pod Past Work Experience spada tudi študentsko delo, vpiši čim več delovnih izkušenj.

Že med postopkom prijave lahko začneš z zbiranjem vseh potrebnih dokumentov.

Na začetku potrebuješ:

 • Dokončano prijavnico na Footprintsih – potrudi se pri izpolnjevanju, saj te delodajalec spozna predvsem prek tvoje prijave
 • Program Agreement – podpišeš elektronsko prek spletne prijavnice (Footprints)
 • Naložen predstavitveni video na Footprintsih, v katerem se predstaviš in tako narediš dober vtis na delodajalca (dolžina videa mora biti med 1 in 3 minutami). Primer predstavitvenega videa najdeš na tej povezavi, štejeta predvsem kreativnost in pozitiven pristop. Ni potrebno, da poveš svojo starost in kaj študiraš, to je že v tvoji prijavnici, poudari predvsem svoje pozitivne lastnosti, izkušnje, znanja!

Na intervju prineseš:

 • potrdilo o nekaznovanosti: Vlogo oddaš na recepciji Ministrstva za pravosodje na Župančičevi 3 v Ljubljani, po e-pošti ali po navadni pošti. Na obrazec vpišeš svoje podatke in namen (DELO V TUJINI), potrdilo pa ti v nekaj dneh pošljejo na dom.
  Več informacij na e-upravi. (potrdilo o nekaznovanosti je potrebno pridobiti po 1. 1. 2024)
 • potrdilo o šolanju: če imaš status (za Camp Counselorje status sicer ni obvezen, za Support Staff je).
 • potni list: če ga še nimaš, ga pridobi čim prej.
 • Health History Form: večji del izpolniš ti, na koncu izpolni še tvoj osebni zdravnik in podpiše ter doda žig (dopis za zdravnika).
 • Izkaznico ISIC: Če je nimaš, ti jo naredimo v pisarni – cena je 12,20 € oz. brezplačno v sklopu računa SKB ISIC.
 • 3 priporočila: Nujno morajo biti na posebnih CCUSA obrazcih. Obrazce lahko referentom pošlješ tudi prek Footprintsov, pri čemer se izpolnjeni obrazec samodejno pošlje v našo bazo. Support Staff potrebuje le 2 priporočili.
 • 3 liste z barvnimi fotografijami iz tvojega življenja s kratkim opisom.
 • 1. obrok: 350 €.

Če ti kaj manjka, intervju lahko še vedno opravimo, manjkajoče pa prineseš/pošlješ naknadno. Vsi potrebni dokumenti morajo biti urejeni najkasneje v roku 14 dni po opravljenem intervjuju, sicer se zaračuna 50 € za pozno oddajo dokumentov.

V prijetnem okolju s tabo malce pokramljamo o tebi, tvojih interesih, študiju, pričakovanjih glede ZDA, pač “chit-chat” v angleščini, da lahko ocenimo tvoje pogovorno znanje angleščine. Naš pogovor traja okoli 30-45 minut. Logično, delaš z ameriškimi otroki, ki znajo samo angleško, torej komuniciraš z njimi v angleščini. Moramo poudariti, da ni potrebno ekspertno znanje angleščine, vendar ne smeš biti popolni začetnik. Najbolj pomembno je, da znaš navezati stik z ljudmi. Ne glede na napake, ki jih morda narediš ob pogovoru, je bistveno, da te otroci razumejo.

V roku nekaj tednov po oddaji vseh dokumentov in uspešno opravljenem intervjuju dobiš prve informacije o poletnih kampih (včasih že prej, pozno prijavljeni tudi maja ali junija).

 • Orientacijski sestanek v Ljubljani (običajno konec aprila), kjer poleg informacij dobiš tudi DS-2019 formular.
 • Uredimo ti termin na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani, kjer zaprosiš za vizo (dodaten strošek: $160).
 • Prevzameš letalsko karto v Nomago Travel.

Ko odkljukaš vse zgornje obveznosti, te čaka samo še skok čez lužo!

Potrebuješ dodatne informacije?
Piši nam
Potrebuješ dodatne informacije?
Piši nam
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na