Programi in cene

Raznoliki programi za poletno delo v ZDA

Vsak posameznik je edinstven s svojimi željami in potrebami - vsak ima svojo vizijo o idealni poletni dogodivščini. Predstavljamo ti programe, ki so prilagodljivi glede na tvoje osebne preference in želeno stopnjo samostojnosti pri iskanju dela. 

 • Placement, kjer ti pomagamo najti delodajalca.
 • Independent, kjer si delodajalca najdeš sam.
 • Returnee, ko se vrneš v ZDA k istemu delodajalcu ali pa si novega delodajalca najdeš sam.

Placement program pomeni, da dobiš delo pri enem izmed vnaprej znanih in potrjenih delodajalcev. Z večino imamo že dolgoletne izkušnje, zato je izbira toliko lažja. Placement program ti 100 % zagotavlja službo, če se prijaviš in želiš iti v ZDA, ti bomo delo našli! Pri prijavi v Footprintsih sicer izbereš program Placement, nato pa se na intervjuju dogovorimo, katera izmed spodnjih kategorij ti najbolj ustreza. 

Na Placement programu imaš 2 kategoriji:


Zoom Placement/Job Fair

Najpogostejša izbira udeležencev v letih 2018 in 2019 in 2022!

 • Prijavnico izpolniš za program Placement, nato pa nam na intervjuju (ali prej) sporočiš, da se želiš prijaviti na enega izmed Skype intervjujev. 
 • Program ti omogoča, da svojega bodočega delodajalca spoznaš še preden se odpraviš v ZDA. To pomeni, da si pogledaš seznam delodajalcev, ki so trenutno na voljo in izbereš tistega, ki ti najbolj ustreza. Tako je, izbereš samo enega! V profilu delodajalca imaš informacije o kraju dela, vseh razpoložljivih delih, plačilu, namestitvi.
 • Vnaprej je znan tudi datum intervjuja, zato ti po izbiri ostane le še to, da se pripraviš na intervju in očaraš svojega bodočega delodajalca. Običajno traja 10-15 minut in je zelo sproščen, večina pravi, da sploh niso imeli občutka, da se dogovarjajo za delo. Skype Placement opcija ti omogoča, da z izbranim delodajalcem opraviš Skype intervju, Job Fair opcija pa ti omogoča, da zaposlitveni intervju opraviš v živo!

Tukaj moramo omeniti, da praktično vsi, ki se odločijo za to opcijo, v prvem poskusu dobijo delo. Če ti slučajno ne uspe, se lahko prijaviš na naslednji razpoložljiv intervju pri drugem delodajalcu. 

Ti opciji močno priporočamo tudi tistim, ki se prijavljate v paru. V preteklih letih je 98 % udeležencev dobilo delo pri prvem izbranem delodajalcu.


Preferred Placement

Če sta fleksibilnost in spontanost dve izmed tvojih lastnosti, potem je ta opcija popolna zate. 

 • Po prijavi in opravljenem intervjuju si v svojem profilu na Footprintsih ogledaš seznam delodajalcev in delovnih mest ter izbereš od 7 do 10 takšnih, ki ti najbolj ustrezajo. Lahko izbiraš glede na lokacijo, vrsto dela, plačo, datume dela, namestitev ali kak drug kriterij, ki je zate pomemben. 
 • Tvoj profil nato pošljemo izbranim delodajalcem v ZDA in z malo sreče je ena izmed izbranih služb tvoja. Običajno v nekaj tednih že dobiš potrjeno delo, sicer pa lahko izbiro opraviš še enkrat. 
 • Ko te delodajalec izbere, je tvoj job potrjen, menjava pa takrat ni več možna, saj te vedno zaposli en izmed tvojih izbranih delodajalcev.
 • V bazi delodajalcev je običajno med 80 in 150 del in večini uspe dobiti delo po prvi izbiri, gotovo bo tudi tebi! 


Ne pozabi, da je pomembno, da se prijaviš čim prej, saj je baza delodajalcev najbolj polna med decembrom in februarjem, pred tem pa moraš opraviti še intervju in urediti dokumente.

Ta možnost ti sicer omogoča največ svobode in prilagodljivosti pri iskanju službe, vendar moraš biti pozoren na vsa določila ameriške vlade. Svetujemo ti, da si ogledaš seznam del, ki niso dovoljena. 

Za vsako službo moraš namreč oddati poseben obrazec s ponudbo za delo, nakar vsakega delodajalca natančno preverimo, saj mora ustrezati vsem kriterijem programa. Nekaj kontaktov in delovnih mest ti lahko posredujemo mi iz naše baze znanih delodajalcev, vendar se moraš pri iskanju zanašati na več virov, da si res pravočasno najdeš službo. 

Vsem študentom priporočamo, da si službo poiščete pred odhodom v ZDA, saj imate v nasprotnem primeru le 7 dni po vstopu v državo čas za iskanje ustreznega dela, sicer se morate vrniti domov.

Se želiš vrniti v ZDA? Prek programa CCUSA se lahko vrneš k istemu delodajalcu ali pa si poiščeš novega. Vse, kar moraš storiti, je, da izpolniš spletno prijavo za Independent, oddaš nujne dokumente in plačaš program.

Cene programa Poletno delo v ZDA


Rok plačilaIndependent / Independent Returnee
Preferred Placement /
Job Fair
1. obrokob intervjuju350€350 €
2. obrok15. 12. 2024
(okvirno, odvisno od datuma prijave)
265 €340 €
3. obrok15. 1. 2025
(okvirno, odvisno od datuma prijave)
265 €340 €
4. obrok1. 2. 2025
(okvirno, odvisno od datuma prijave)
270 €340 €
Skupaj
od 1150 €od 1370 €


Cena programa Independent Returnee* za vse, ki se bodo prijavili po 26. 1. 2025, znaša 1225 €.

Za plačilo celotnega programa v enem obroku, ti podarimo še 25 EUR popusta.

*Independent Returnee kandidat je tisti, ki se prijavi na Independent program in si sam uredi delodajalca oz sam pridobi Independent Job Offer s strani delodajalca. Če se prijavlja na intervju preko Zooma pri nas, potem se mora kandidat prijaviti na Virtual Fair program. 

Prvi obrok se plača po opravljenem intervjuju, ostali pa na TRR (pred rokom pošljemo obvestilo): SI56 0310 0108 5605 379!

Info center

Tukaj smo, da ti podamo vse potrebne informacije glede cen in splošnih pogojev programa.

 • CCUSA je tvoj sponzor J1 vize za delo v ZDA (brez sponzorja pridobitev delovne vize za ZDA ni možna).
 • CCUSA izda DS-2019 obrazec, s katerim pridobiš J-1 vizo na ambasadi ZDA v Ljubljani (to je obrazec za pridobitev delovnega dovoljenja in je tisti, ki predstavlja večino cene programa).
 • Zdravstveno zavarovanje za 3 mesece/90 dni (pokrito mora biti obdobje od vstopa v državo do zadnjega dneva delovne vize – v kolikor je potrebno doplačilo dodaten dan Economy zavarovanja stane 4,85 €, Premium pa 6 €)
 • Brošure z vsemi podatki, ki jih potrebuješ za delo, bivanje, zabavo in potovanje v ZDA.

Temu dodaj še naslednje usluge in znanje CCUSA, ki jim je težko določiti vrednost:

 • Intervju, procesiranje tvojih podatkov, pošiljanje prijavnic v ZDA.
 • Orientacijski sestanek z vsemi udeleženci pred odhodom v ZDA v Ljubljani.
 • V ZDA pomoč s strani sodelavcev CCUSA na brezplačni telefonski številki 24 ur na dan.
 • Uredimo ti ugodno povratno letalsko karto do New Yorka ali druge destinacije po tvoji izbiri.
 • Pomagamo ti z informacijami, kako pridobiti ameriško davčno številko (Social Security Number), brez katere delo v ZDA ni možno.

Program NE vključuje povratne letalske karte!

 • Stroški upravne takse za pridobitev J1 vize, ki jo plačaš na ambasadi ZDA: 185 $.
 • Stroški prijave v SEVIS sistem (vlada ZDA ima preko sistema vpogled, kje živiš in delaš v ZDA): 35 $.
 • Letalska karta: običajno med 500 € in 850 €.* navedena cena je postavljena okvirno glede na prejšnja leta in je odvisna od destinacije ter datumov leta in zasedenosti mest na letalu. 
 • Prevoz do delodajalca (pogosto te delodajalec brezplačno prevzame na letališču).
 • Strošek uradne spremembe datuma dela, če so obrazci za vizo že izdani.
 • Strošek zamude rokov za oddajo dokumentov ali zamuda ostalih datumov.
 • Dodatno zavarovanje (če delaš več kot 3 mesece): od 4,5 € na dan.
 • Zavarovanje za čas potovanja po koncu dela: od 3,3 € na dan.

Celotni odpovedni pogoji so na voljo v Program Agreement-u, dokumentu, katerega elektronsko podpišeš ko izpolniš svojo prijavnico na Footprintsih. Spodaj je izvleček teh pogojev:

 • v primeru, da po sprejetju na Placement program do 15. maja 2022 ne dobiš delodajalca, dobiš povrnjen vplačan strošek programa,
 • če odpoveš po opravljenem intervjuju (Placement ali Independent), vendar pred potrjenim delom, izgubiš prvi obrok,
 • če odpoveš, ko na Independent možnosti že imaš potrjenega delodajalca, plačaš celotno vrednost programa,
 • če odpoveš, ko na Placement možnosti že dobiš delodajalca, plačaš celotno vrednost programa,
 • če odpoveš zaradi resne bolezni, smrti ali smrti ožjih sorodnikov, izgubiš prvi obrok (potrebna je predložitev ustrezne dokumentacije),
 • za dodatno varnost lahko za celotno vrednost programa in letalske karte skleneš riziko odpovedi potovanja.

Svoje poletno delo v ZDA lahko tudi zavaruješ z rizikom odpovedi, če bi moral svojo poletno izkušnjo odpovedati iz zdravstvenih razlogov. Zavarovanje krije naslednje primere:

 1. Hude telesne poškodbe, nepričakovane hude bolezni ali smrti: a. Zavarovanca ali Sopotnika ali b. osebe, s katero Zavarovanec začasno biva ali c. Zavarovančevega Sorodnika.
 2. Zapletov, povezanih z nosečnostjo zavarovanke ali nosečnostjo sopotnice, če je bila nosečnost zdravniško ugotovljena in potrjena po datumu sklenitve Zavarovalne pogodbe ter je potovanje po zdravniškem nasvetu odsvetovano.

Riziko lahko skleneš ob plačilu prvega obroka na intervjuju, cena je 69 €. Za letalsko karto se riziko odpovedi sklepa ločeno.

Imaš dodatna vprašanja?
Kontaktiraj nas!
Imaš dodatna vprašanja?
Kontaktiraj nas!
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na