Pogosta vprašanja

Stik z otroki

Ena mnogih čudovitih izkušenj, ki jih bodo otroci deležni v kampu, je samostojnost. Možnost preživetja enega ali dveh tednov stran od staršev, spoznavanje novih prijateljev in pridobitev samostojnosti, zaupanja in odgovornosti. To otroci najbolje dosežejo s 100% sodelovanjem v programu kampa in z vlaganjem energije v spoznavanje novih prijateljev iz drugih držav, učenjem novih stvari in uživanjem v izbranih aktivnostih ter novih izkušnjah. Kontakt z domačimi ne pomaga, saj ne omogoča napredovanja.

Vsekakor pa spodbujamo otroke, da pišejo in pošiljajo razglednice in pisma domov tako pogosto, kot želijo. Tudi komunikacije s strani staršev, v prej navedenih oblikah, bomo veseli. Ob posebnih priložnostih, kot so rojstni dnevi ali obletnice, je mogoče govoriti z otrokom po telefonu, ob predhodnem dogovoru s pisarno v kampu.

Otrokom, ki potujejo sami z letalom ali avtobusom, priporočamo, da s sabo v kamp vzamejo telefon. Vsakega prosimo, da starše pokliče ali pošlje sporočilo, ko varno prispe v kamp. Po prihodu pa so vsi mobilni telefoni odvzeti in varno spravljeni v sef. Vse stvari, ki smo jih v času kampa hranili v sefu, pa ob koncu dobijo nazaj. Trdno verjamemo, da je glavni namen bivanja v kampu izboljšanje angleščine in spoznavanje novih prijateljevTo bi bilo omejeno, če bi vsak otrok v kampu imel svoj telefon in preživljal prosti čas s telefonskimi pogovori z družino in prijatelji.

Znanje angleščine

Od otrok pričakujemo vsaj osnovno znanje angleščine, da lahko z drugimi komunicirajo vsaj na osnovni ravni. Tudi razumevanje angleščine naj bo osnovno, da lahko otroci brez težav sodelujejo pri vseh čudovitih aktivnostih, ki jih naš kamp ponuja.

Prav vsak dan je “pouk angleščine”. Program kampa California, ki ponuja učenje angleščine skozi igro, naredi naš celoten kamp – učilnico.

Ne pozabite, da vsa komunikacija po hiškah in pri drugih aktivnostih poteka v angleščini. Vsaka hiška ima enega mentorja, ki je iz angleško govoreče države in druge mentorje v kampu, katerih angleščina je drugi tuji jezik. Ti mentorji predstavljajo države, iz katerih prihajajo otroci, in jim je, ob posebnih priložnostih, dovoljeno govoriti z otroki v njihovem maternem jeziku. Vsi zaposleni v kampu California vedo, kako komunicirati z otroki v osnovah angleščine, da ni problema z razumevanjem. Otroci bodo po koncu eno- ali dvotedenskega kampa dobili spričevalo o opravljenem tečaju jezika “Camp California Living Language”.

Bivanje v kampu in aktivnosti

Bistvo kampa je sklepanje novih prijateljstev in praksa angeščine. Bivanje v isti kabini kot prijatelj od doma lahko otrokom prepreči izkušnjo izboljšanja angleščine. Prijatelji v isti hiški se pogosto izolirajo od celotne skupine s pogovorom v maternem jeziku in ne poskušajo najti novih prijateljev. Vsekakor pa, če mislite, da bo vaš otrok imel boljšo izkušnjo pri bivanju z prijateljem, lahko oddate prošnjo za skupno bivanje, podpisano s strani obojih staršev otrok, in prošnja bo upoštevana, vam pa žal ne moramo 100% zagotoviti, da bosta otroka bivala v isti hiški.

Vedno se potrudimo, da v isto hiško ne damo več kot dveh ali treh otrok iz iste države. Ne moremo pa zagotoviti, da jih ne bo več ali manj v isti hiški, saj je vse odvisno od števila udečežencev v iz posamezne države. Če je vaš otrok edini iz neke države, ga bomo predstavili mentorju iz iste države. Mentorji so potem vedno na voljo, v primeru, da jih otroci potrebujejo.

Vsak dan je na urniku tudi prosti čas. V tem času so udeleženci dolžni ostati v območju kampa in so pod nadzorom mentorjev iz hišk, ampak lahko delajo, kar koli jim ustreza. Prosti čas po zadnji aktivnosti v dnevu je ponavadi najboljši čas za druženje z prijatelji izven svoje hišice. Udeleženci lahko tudi zaprosijo, da so skupaj s prijatelji na istih aktivnostih.

To je seveda odvisno od vrste poškodbe ali bolezni. Vse osebje našega kampa je poučeno o osnovnih prijemih prve pomoči in veliko od teh jih ima potrebne certifikate v svoji državi. V večini primerov je seveda prva v vrsti kampovska sestra. Ima certifikat o opravljenem tečaju iz prvi pomoči ali pa je kvalificirana medicinska sestra v svoji domači državi.

Za kar koli resnejšega od osnovnih poškodb in modric imamo bolnišnico manj kot 30 minut stran od kampa. V večini primerov je povoj, razkužilo, nekaj dodatnih kozarcev vode ali nekajurni počitek v zdravniški kabini dovolj za 100% ozdravitev, saj poškodbe ponavadi niso hude.

Hrana je polnovredna, okusna in prilagojena okusu povprečnega evropskega otroka. Na voljo ni veliko sladkarij in hitre hrane. Tako za kosilo kot za večerjo imamo na voljo samopostrežni solatni bar za vse otroke. Za otroke s posebnimi prehranskimi potrebami prosimo, da o tem obvestite pisarno kampa California v svoji državi. V večini primerov lahko poskrbimo za prehranske potrebe prav vsakega kamperja, vendar moramo biti o tem prej obveščeni. Na voljo imamo tudi vegetarijansko opcijo vsakega obroka, vendar mora biti to posebej naročeno najkasneje en teden pred začetkom kampa.

Ne – naš zdravstveni kotiček v kampu je opremljen s popolno zbirko vseh osnovnih zdravil za manjše poškodbe ali slabosti. V primeru, da otrok potrebuje močnejša zdravila, ga peljemo v zdravstveni dom v Zadar, ki je od kampa oddaljen samo 30 minut. Če vaš otrok jemlje zdravila na recept v času bivanja v kampu, mora to biti označeno in opisano na zdravniškem obrazcu, skupaj z natančnimi navodili, kako in kdaj jemati zdravilo. Ta navodila naj ima otrok s sabo in dana bodo v pregled medicinski sestri ob prihodu v kamp.

Informacije o programih

Teen Adventure je naš “pohodniški program”. Od 13-dnevnega termina se 10 dni preživi izven kampa na potovanju po Hrvaški, kjer otroci sodelujejo pri številnih aktivnostih, kot so: kajakaštvo, rafting, gorsko kolesarstvo, vožnja z kanujem, jadranje, plezanje kot tudi preživetje v naravi. V skupini je do 15 najstnikov med 14. in 17. letom starosti skupaj z mentorjema: eden iz Hrvaške in in drugi iz angleško govoreče države. Oprema je prilagojena starejšim in bolj samostojnim udeležencem.

Vsi 14-letni ali starejši otroci imajo izbiro med Resident in Adventure vrsto kampa. Če otrok obišče kamp prvič, pa vsekakor bolj priporočamo Resident camp. Starejši udeležencii lahko izbirajo med Teen Adventure programom ali ostanejo v kampu in sodelujejo pri našem novem programu CIT (mentorjev na uvajanju). Obe izbiri bosta ponudili nepozabno izkušnjo. V pisarni kampa bodo vašemu otroku predlagali najprimernejšo izbiro zanj, po preteklih izkušnjah in njegovi zmožnosti vključitve v resident ali adventure kamp.

Otroci lahko prinesejo kakršno koli športno opremo v kamp. Za veliko večino aktivnosti pa za primerno športno in drugo opremo poskrbimo mi.

Aktivnosti temeljijo na učenju spretnosti, ki se razvijajo skozi 5-dnevni program. Na otvoritveni dan imamo predstavitveno turo kampa in otrokom predstavimo vse aktivnosti, ki jih kamp ponuja. Vsak otrok se potem vpiše na šest aktivnosti, ki bi jih želel opravljati prvi teden – 3 aktivnosti zjutraj in 3 v popoldanskem času. Ponedeljek je predstavitveni dan za aktivnosti.

Če bi otrok rad zamenjal aktivnosti, bo za to priložnost na prvi predstavitveni dan – ponedeljek. Od torka naprej bodo vse aktivnosti potekale po urniku in od takrat naprej jih ne bo več možno zamenjati. Z začetkom drugega tedna si bodo otroci izbrali nove akivnosti za celotni drugi teden kampa.

Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na