24.04.2024

Šrilanka ali Maldivi? Zakaj ne oboje?

Si že kdaj razmišljal/-a o potovanju, ki bi združeval raznolike kulture, čudovito naravo in rajsko obalo? Če je tvoj odgovor pritrdilen, potem je kombinacija potovanja po Šrilanki in Maldivih prava izbira zate!

Kaj je boljšega od raziskovanja čudovite kulture in narave ter nato še razvajanje na rajskih belih plažah? Kombinacija potovanja po Šrilanki in Maldivih ti ponuja točno to - združuje raznolikost in pustolovščino s popolno sprostitvijo in luksuzom. Otočja Šrilanke in Maldivov so med seboj povezana s številnimi letalskimi povezavami, kar omogoča priročno in hitro potovanje med njima. 

Ravno ta bližina ti ponuja idealno priložnost, da izkoristiš najboljše od obeh svetov. V kratkem času lahko doživiš bogato kulturno dediščino Šrilanke in nato preživiš lahkotne in brezskrbne dni ob morju na Maldivih. Tako boš resnično doživel/-a vse, kar ti osupljivi destinaciji ponujata.

V tem blogu bomo raziskali, zakaj je ta pot očarljiva in nepozabna, ter ti ponudili nekaj nasvetov za načrtovanje tvojega sanjskega potovanja.

Raziskovanje Šrilanke

Šrilanka je edinstven otok v Indijskem oceanu, leži neposredno pod Indijo in tik nad Maldivi. Ravno zaradi lokacije je nastala na tem otoku čudovita mešanica kultur, hrane in pokrajine. Plaže, mesta, džungla. Šrilanka ima vse in to je čar Šrilanke.Vsak korak na Šrilanki ponuja novo doživetje.

Z raziskovanjem lahko začneš v čudovitem obalnem mestu Negombo in nadaljueš potovanje globoko v srce Šrilanke. Tu lahko občuduješ starodavne templje, kolonialno dediščino in neokrnjeno džunglo. Gorske ceste te bodo peljale skozi nasade čaja in začimb. Vzemi si čas in rezerviraj voden ogled plantaže in degustacijo čaja. Verjemi, vredno bo tvojega časa in denarja. 

 


Kaj početi na Šrilanki?

Toliko stvari je za videti in početi. In za vsakogar se najde nekaj. Naša agentka Tamara se je pred kratkim potepala po Šrilanki in je svoje izkušnje iz prve roke povzela v blogu Nomago agentka svetuje: ŠRILANKA in vse njene naravne lepote. Priporočamo ti tudi avanturistično turo 12-dnevno potovanje po Šrilanki, kjer skupaj z izkušenimi vodniki odkrivaš najlepše dele Šrilanke. Lahko pa si to pogledaš le kot namig, kako načrtovati potovanje po Šrilanki.

Priporočamo  ti vožnjo z vlakom čez znameniti most z devetimi loki, degustacijo  čaja, tečaj tradicionalne kuhinje, safari v enem izmed nacionalnih parkov, raziskovanje kolonialnih mest kot so Galle in Kandy in seveda poležavanje na plaži. Čeprav bo za to dovolj časa v drugem delu potovanja


Čas je za Maldive!

Po tednu raziskovanja Šrilanke je čas za sprostitev. In le kateri kraj je bolj primeren za počitek kot Maldivi. Znani po svojih belih peščenih plažah, kristalno čistem morju in luksuznih resortih, so Maldivi pravi raj na zemlji. In so le kratek let stran od Šrilanke. Tu se lahko sprostiš ob zvokih valov, si privoščiš razkošno masažo ob obali ali se potopiš v kristalno čisto vodo, kjer te čaka osupljiv svet koralnih grebenov in pisanih ribic. Vsak trenutek na Maldivih je kot iz sanj.


Kaj početi na Maldivih?

Najbolj vzemirljiva doživetja na Maldivih so povezana z vodo. Na površini, pod ali nad njo.Več o destinaciji si lahko prebereš na naši spletni strani, kjer smo izpostavili TOP 5 doživetij na destinaciji.

Jadranje okoli Maldivov je najboljši način za ogled tega čudovitega in edinstvenega dela sveta. Stori to na edinstven način, s tradicionalnimi čolni dhoni. 

Maldivi so znani po neverjetnem podvodnem svetu, zato izkoristi priložnost in razišči čudovite koralne grebene in zaplavaj z morskimi želvami.


Si pripravljen/-a na novo pustolovščino?

Potovanje po Šrilanki in Maldivih je resnično sanjska kombinacija saj je popolna kombinacija avanture in razkošja. Potovanje bo brez dvoma na vrhu tvojih najlepših spominov. Ker pa načrtovanje takega potovanja vzame kar veliko časa, je tu par izhodišč.

  • Načrtuj potovanje v času ugodne sezone, od novembra do aprila, ko je vreme ugodno.
  • Razmisli o kombinaciji vodenega potovanja in samostojnega raziskovanja, da maksimalno izkoristiš čas na obeh destinacijah.
  • Pred potovanjem preveri aktualna priporočila za potovanje za obe destinaciji in se ustrezno pripravi. 

Za več informacij si lahko prebereš na naši spletni strani opise destinacij Maldivi in Šrilanka.


Povratna letalska karta - kombinacija Šrilanka in Maldivi


Izkoristi priložnost in rezerviraj svoje potovanje še danes. Poleti iz Ljubljane na čudovito Šrilanki s povratkom iz Maldivov v Zagreb. Na voljo so termini v juliju.

Pridruži se naši skupnosti in raziskuj svet

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat tedensko.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na