Šrilanka

Šrilanka, majhna a raznolika otoška država, te s svojimi gorskimi vrhovi, prekritimi z bujno džunglo, zlatimi peščenimi plažami, neskončnimi plantažami čaka, te enostavno pusti brez besed. Ta očarljiv otok te bo prevzel s svojo bogato zgodovino, mistično kulturo in osupljivo naravo.


Poglej ponudbo

Top doživetja

Vroča ponudba ta hip

Naš cilj je, da z nami doživiš nepozabne počitnice. Zato so naše ponudbe pripravljene z željo, da ti vse skupaj olajšamo - ti izberi ponudbo, ki ti najbolje ustreza, za vse ostalo poskrbimo mi!

Povratna letalska karta kombinacija Šrilanka in Maldivi

Poleti iz Ljubljane na čudovito Šrilanko s povratkom iz Maldivov v Zagreb zdaj že od 837 € (vključena oddana prtljaga).

Posebna ponudba letalske karte na Šrilanko v Colombo

Poleti iz Ljubljane na čudovito Šrilanko s povratkom v Zagreb zdaj že od 729 € (vključena oddana prtljaga).

Top 5 doživetij

Zapeljiva destinacija, vrhunska doživetja. Preveri našo izbiro najboljših 5 doživetij!

Osupljivi razgledi in selfiji iz Sirgije

Nobeno potovanje po Šrilanki ni popolno brez obiska Sigiriye, ogromne skalne trdnjave z ruševinami starodavne palače, vodnimi vrtovi in freskami v bližini velikanske skale Pidurangala. Do vrha vodijo strme stopnice, vendar je pot na vrh zagotovo vredna svojega truda, saj je razgled z vrha na okoliško pokrajino prekrasen. Če ti ostane zadosti energije za še en vzpon, bi ti priporočamo tudi pohod na Pidurangalo (sosednjo skalo) s katere je lep pogled na Sigiriyo.


Vožnja z vlakom med Nuwara Eliyo in Ello

Posebno doživetje je tudi vožnja z vlakom med Ello in Nuwara Eliyo, saj pot poteka skozi zeleno pokrajino, nasade riža in čaja, čez različne mostove in viadukte. Vožnja traja 3-4 ure, vendar mine zelo hitro, saj med vožnjo lahko občuduješ slikovito pokrajino. Priporočamo ti, sedeže rezerviraš predhodno, saj je vlak skoraj vedno popolnoma poln.

Safari v nacionalnem parku Udawalawe

Šrilanka je čudovita destinacija za ljubitelje narave. Pohvali se lahko z več kot 20 nacionalnimi parki, ki predstavljajo dom velikemu številu različnih živali in rastlin. Izredno priljubljen je nacionalni park Udawalawe, ki je znan predvsem po velikem številu divjih slonov. V sušnih mesecih od julija do septembra se sloni zberejo ob velikih rezervoarjih, kjer se skupaj pasejo, kopajo in igrajo. Ne zamudi priložnosti, da postaneš priča temu neverjetnemu naravnemu pojavu, ko se na stotine divjih slonov zbere ob jezerih.

Vzpon na Adam’s Peak

Začni svoj dan s čarobnim sončnim vzhodom nad Malim Adamovim vrhom, ki ponuja spektakularen razgled na okoliške griče in doline. Enostaven enourni pohod je popolna priložnost, da doživiš čarobni trenutek, ko se narava prebuja v nov dan. 

Obisk čajne plantaže

Zelo priporočamo obisk čajne plantaže, katerih na Šrilanki kar veliko. Pokažejo ti celoten postopek pridelave čaja in na koncu vedno sledi tudi pokušina. Ko enkrat doživiš, koliko dela je vloženega, enostavno bolj ceniš tisto skodelico čaja.

Koristne informacije

Šrilanka ima zaradi lege blizu ekvatorja tropsko podnebje, kar pomeni, da je vreme tam skozi celo leto toplo in vlažno. Kljub temu pa se podnebje glede na letni čas nekoliko spreminja. Kdaj obiskati Šrilanko, je torej odvisno tudi od tega, kakšne so tvoje želje.

Najbolj priljubljen čas za obisk je, ko je vreme suho in sončno in tudi najbolj primerno za obisk lepih peščenih plaž in uživanje v različnih vodnih športih, je v obdobju med decembrom in aprilom. Šrilanka je med drugim tudi super destinacija za ljubitelje surfanja. Na vzhodni obali Šrilanke je v času med majem in julijem manj padavin in je zato dober čas za obisk teh krajev. Če pa želiš nekoliko manj gneče, nekoliko nižje cene te ne moti občasno deževje oziroma bolje rečeno, monsunske plohe, priporočamo obisk med avgustom in novembrom.

Da, za potovanje na Šrilanko je potrebno urediti vizum. Potrebujejo ga prav vsi potniki, ki tja potujejo.

Vizo je mogoče urediti preko obrazca na spletu. Vizo je mogoče urediti tudi ob prihodu v državo na letališču, vendar je cena vize višja. Zato priporočam, da vizum uredite predhodno in se tako izognete tudi morebitni gneči na letališču.

Tudi v Nomago Travel agenciji ti lahko uredimo vizo in zavarovanje.

Šrilanka je območje, kjer je mogoče veliko videti in početi številne stvari. Destinacija ponuja veliko možnosti za raziskovanje in odkrivanje narave, ter tudi samega sebe. Čeprav gre za malo državo, je potrebno za ogled vsaj dela države si vzeti dovolj časa. 

Glavna valuta Šrilanke ja Šrilanska rupija. Priporočamo, da za obisk Šrilanke vzameš dovolj denarja s seboj, saj je v glavnih mestih mogoče najti veliko menjalnic in bankomatov, a na podeželju pa je tega vse manj. Tudi številne storitve in izdelke je mogoče plačati le z gotovino. 

Poišči navdih

Iščeš nasvet, navdih ali samo mesto, kjer se pišejo dobre zgodbe? Pokukaj v naš svet, v katerem ni prostora za dolgčas, rutino in slabe novice. Vse, kar prebereš, ti lahko enkrat pride prav. Ob naslednjem potovanju, izbiri prevoza ali pogovoru z znancem. Vdih, izdih. Potopi se.

Poglej vse

Najboljše destinacije za potovanje v letu 2024

20 zanimivih destinacij, ki jih moraš dodati na svojo listo želja.

Preberi

Bernina Express: Potovanje, ki osvoji tvoje srce

Bernina Express je bila na mojem ‘bucket listu’ že nekaj časa. Ne...

Preberi

Neverjetna Indija

Neverjetna Indija, njene barve, hrup, nasmehi, vonji. Njena kultu...

Preberi

Bernina Express: Potovanje, ki osvoji tv...

Bernina Express je bila na mojem ‘bucket listu’ že nekaj časa. Ne...

Preberi

Neverjetna Indija

Neverjetna Indija, njene barve, hrup, nasmehi, vonji. Njena kultu...

Preberi

Ni tvoje sanjske destinacije?

Če pa sanjaš o kateri drugi destinaciji, nam pošlji povpraševanje na travel@nomago.si ali poglej seznam ugodnih letalskih kart, ki so na voljo ta hip.

Pošlji povpraševanje
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na