Navodila za uporabo

1. Naložite si aplikacijo in se registrirajte

Za uporabo sistema izposoje koles si naložite mobilno aplikacijo (App Store, Google Play), se registrirajte in aktivirajte uporabniški račun tako, da vnesete veljavno plačilno sredstvo. Ob registraciji vam bo obračunan znesek 5 €, ki bo dodan stanju na uporabniškem računu in ga lahko porabite za stroške najema v prihodnosti in mu ne poteče veljavnost.

2. Odklenite kolo

  • V aplikaciji izberite možnost "Najemi kolo" in skenirajte QR-kodo, ki je na kolesu ali ročno vnesite številko kolesa. Pozor! Ključavnica se odpre samodejno, zato nikoli ne aktivirajte izposoje od daleč.
  • Preverite, ali se je ključavnica pod sedežem uspešno odklenila. Če se ni, jo fizično odklenite tako, da ročico prestavite navzgor. 
  • Odklenjeno kolo povlecite iz priklopnega mesta.

3. Vračilo najetih koles

  • Kolo vedno vrnite na uradno postajo. Za uspešen zaključek izposoje kolo vstavite v priklopno mesto in zaklenite ključavnico pod sedežem ter počakajte na zvočni signal (dvakrat zapiska).
  • Če prostih mest ni, kolo vrnite ob zasedena priklopna mesta na postaji in zaklenite ključavnico pod sedežem.
  • Če se ključavnica ne zaklene oziroma minute še vedno tečejo, preverite in premaknite zadnje kolo in ponovno zaklenite ključavnico, tako da ročico potisnete navzdol.
  • Če se ključavnica zaklene in vam minute še vedno tečejo, preverite, če je kolo pravilno vstavljeno v priklopno mesto (po potrebi ponovno odklenite kolo) in poskusite ponovno.
  • Uspešno izveden zaključek izposoje lahko preverite v aplikaciji.  

Pozor! V primeru, da vam v aplikaciji še vedno tečejo minute najema, kolo ni vrnjeno pravilno in se vaš najem ni zaključil!

4. Vozite varno

Med uporabo kolesa upoštevajte vse cestnoprometne predpise in vozite varno.

Imate dodatna vprašanja?

 V primeru dodatnih vprašanj si preberite rubriko Pogosta vprašanja ali nas kontaktirajte na bikes@nomago.si in na telefonski številki 080 15 05. 


Ekipa Nomago Bikes vam želi varno pot in prijetno kolesarjenje! 

Te zanima več?

Prijavi se na e-novice Nomago Bikes. Obveščali te bomo o pomembnih informacijah in aktualnih ponudbah.

Prijava na e-novice
Najbolj iskane informacije
Ali pošljite sporočilo na
Ali pošljite sporočilo na