Javni potniški promet – obvestila

Novice
Študijsko leto je tik pred vrati in s tem tudi priprave na novo študijsko leto. K temu spada tudi nakup subvencioniranih vozovnic za integrirani javni potniški promet ali povedano drugače – za pot od doma do fakultete in nazaj.

Potnike obveščamo, da bosta od 14. 9. 2020 dalje zaradi zapore na relaciji Veliki Podlog – Gržeča vas neaktivni avtobusni postajališči Gržeča vas in Mali Podlog.

Ministrstvo za infrastrukturo in izvajalci javnih linijskih prevozov želimo učence in dijake v novo šolsko leto pospremiti z minimalnim tveganjem za okužbo s COVID-19. S tem namenom vse potnike prosimo, naj upoštevajo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.


Uporabnikom šolskih organiziranih prevozov svetujemo, da si pravočasno zagotovite veljavno avtobusno vozovnico, saj bo ta nujna za vstop na avtobus od 1. septembra dalje, ko se začne novo šolsko leto.


Kako lahko uporabniki koristijo dobroimetje v sistemu IJPP

Objavljamo občinske vloge za pridobitev subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake, in sicer za Občine Kanal ob Soči, Miren-Kostanjevica, Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in Brda.

Na Soškem od 18. julija tudi avtobus Hop On Hop Off z izhodiščem v Kobaridu. Pet linij bomo izvajali vsak dan do 23. avgusta.

Med 18. julijem in 4. oktobrom bo ob vikendih na Obali in Primorskem spet obratoval brezplačni Kolobus - avtobusna linija za prevoz koles. Več informacij najdete v letaku.

Zaradi kolektivnih dopustov v juliju in avgustu nekatere linije ne bodo obratovale. Seznam vseh si lahko pogledate v novici.

Z veseljem sporočamo, da bo v ponedeljek, 6. 7. 2020, podaljšana veljavnost subvencioniranih avtobusnih vozovnic

Minister za infrastrukturo RS Jernej Vrtovec je izdal sklep o podaljšanju veljavnosti terminskih vozovnic.

S 1. julijem se boš lahko z nami zapeljal na linijah Kranjska Gora-Vršič-Bovec ter Most na Soči-Tolmin-Bovec-Predel-Kranjska Gora.

Od prvega julija dalje bo vsem upokojencem na voljo brezplačni javni medkrajevni potniški promet.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.