Javni potniški promet – obvestila

Novice
Vlada RS je izdala Odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji, ki bo pričel veljati z nedelje, 15. 11., na ponedeljek, 16. 11., opolnoči in bo veljal do nadaljnjega.

Z 29. oktobrom se spreminja režim voznih redov v Mestni občini Nova Gorica in občini Šempeter/Vrtojba

Potnike obveščamo, da s 1. 11. 2020 ukinjamo nekatere termine na avtobusnih linijah.

Obveščamo vas, da vse linije javnega potniškega prometa, vključno z medkrajevnimi prevozi, mestnimi prevozi, občasnimi prevozi in delavskimi prevozi, ki jih izvajamo v Nomagu, obratujejo skladno z objavljenim voznim redom.

Med 1. in 30. oktobrom 2020 ne bomo izvajali nekaterih linij. Seznam vseh si lahko pogledate v nadaljevanju.

Študijsko leto je tik pred vrati in s tem tudi priprave na novo študijsko leto. K temu spada tudi nakup subvencioniranih vozovnic za integrirani javni potniški promet ali povedano drugače – za pot od doma do fakultete in nazaj.

Potnike obveščamo, da bosta od 14. 9. 2020 dalje zaradi zapore na relaciji Veliki Podlog – Gržeča vas neaktivni avtobusni postajališči Gržeča vas in Mali Podlog.

Ministrstvo za infrastrukturo in izvajalci javnih linijskih prevozov želimo učence in dijake v novo šolsko leto pospremiti z minimalnim tveganjem za okužbo s COVID-19. S tem namenom vse potnike prosimo, naj upoštevajo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.


Uporabnikom šolskih organiziranih prevozov svetujemo, da si pravočasno zagotovite veljavno avtobusno vozovnico, saj bo ta nujna za vstop na avtobus od 1. septembra dalje, ko se začne novo šolsko leto.


Kako lahko uporabniki koristijo dobroimetje v sistemu IJPP

Objavljamo občinske vloge za pridobitev subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake, in sicer za Občine Kanal ob Soči, Miren-Kostanjevica, Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in Brda.

Na Soškem od 18. julija tudi avtobus Hop On Hop Off z izhodiščem v Kobaridu. Pet linij bomo izvajali vsak dan do 23. avgusta.

Med 18. julijem in 4. oktobrom bo ob vikendih na Obali in Primorskem spet obratoval brezplačni Kolobus - avtobusna linija za prevoz koles. Več informacij najdete v letaku.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.